Overzicht Huizen / Winkelstraat 14
Verkocht
_DSC7655 (1280x850).jpg

Te koop in Lierop, Winkelstraat 14
€ 385.000 k.k.
Slideshow foto's

5715 PN Lierop

Degelijk gebouwd landhuis met uitbreidingsmogelijkheden. Super locatie aan rustige landweg met rondom monumentale woonboerderijen.

Landelijk wonen aan de gerenommeerde "Winkelstraat" tussen Mierlo en Lierop.

Uw kans op betaalbaar wonen op een toplocatie!

WijkBuiten wonen in bosrijke omgeving.
Bouwjaar1962
Perceeloppervlakte1000 m²
Koopprijs€ 385.000 k.k.
AanvaardingIn overleg.

Indeling begane grond

Het huis is gebouwd in 1963 met voor de hoofdbouw een maatvoering van 8 x 6 mtr. Later is het huis aan de achterzijde uitgebouwd om hier een slaapkamer en badkamer te realiseren toen dat nodig was.

Voor diegene die het huis willen vergroten is de gunstige situering op het perceel een groot voordeel. Nu is aan de rechterzijde ruimte voor een royale uitbouw waarna daar toch nog voldoende tuin overblijft.

We informeren u graag over de mogelijkheden en onze visie hierop.  

Aan de voorzijde een tochtportaal van waaruit u in de keuken komt. De voormalige hal is na de uitbouw bij de leefruimte getrokken en tevens is de wand tussen de keuken en de kamer deels verwijderd waardoor een meer open ruimte is gecreëerd. 

De woonkamer is afgewerkt met een eiken vloer en een klassieke schouw met tegelkachel. Vanuit de woonkamer en keuken een fantastisch uitzicht op de omliggende woonboerderijen en het romantische landhuis aan de overzijde van de straat.

 


vervolg indeling begane grond

De half-open keuken heeft een landelijke uitstraling en is geheel op maat gemaakt voor deze woning met massief houten deurtjes en degelijk multiplex binnenwerk. Mooie details in de keuken zijn de uittrekbare lades (achter deurtjes weggewerkt). Een systeem dat nu veelvuldig in nieuwe keukens wordt toegepast. Verder massief houten aanrechtbladen en een 2e kastmodule tegen de wand van de doucheruimte. De magnetron, het aanrecht en onderkasten zitten deels in de muur gewerkt om ruimte in de keuken te winnen en zo minder massief te laten overkomen. Gezellige bovenkastjes met glasverdeling. Diverse inbouwapparatuur: oven; magnetron; vaatwasser (voorzetdeurtje nog aanwezig); keramische kookplaat en koelkast. In de keuken is gekozen voor een afwerking met vloertegels. In de keuken een groot raam in de zijgevel waardoor het een fijne lichte woonkeuken is met zicht op de mooie tuinborders.

Vanuit de keuken een deur naar de bijkeuken van waaruit toegang tot de parterre doucheruimte en de aangebouwde slaapkamer op de begane grond.

Het huis is dus geschikt  voor mensen die alle leeffuncties beneden willen hebben. De parterre badkamer is ingericht met inloopdouche, wastafel en een wandcloset. 

Rechts naast de douche een diepe kast met de opstelling van een gaswand combiketel.


Indeling eerste verdieping

Op de eerste verdieping biedt het huis drie slaapkamers en een royale tweede badkamer. 

De slaapkamers hebben alle drie een prima maatvoering en een zijraam in de topgevel met weer het mooie uitzicht over de omgeving. Vanuit de kamers aan de linkerzijde uitkijkend op de dierenweide van de linker buurman. De slaapkamer rechts achter kijkt uit richting de bossen.

Een ruime badkamer welke gemaakt is in de voormalige logeerkamer. De badkamer is afgewerkt met een jaren zeventig wandtegel. Hier voldoende ruimte voor een opstelling met ligbad en inloopdouche. In de badkamer nu een ligbad, 2e toilet en wastafel. De dakkapel aan de voorzijde zit in de badkamer.


Tuin

Een heerlijk huis voor mensen die het jachtige leven achter zich willen laten en genieten van de natuur om zich heen. Het bijzondere aan deze locatie is enerzijds de rust met enkel bestemmingsverkeer en toeristische fietsers en anderzijds de gunstige ligging. Binnen 30 minuten staat u ook midden in Eindhoven.

Tuin rondom met aan de linkerzijde een met een poort afgeschermde, brede oprit naar de dubbele garage. De garage is gebouwd in circa 1982. Een degelijke garage opgetrokken met gemetselde spouwmuren en voorzien van een geïsoleerde betonvloer. Het dak is uitgevoerd als gordingkap met golfplaten dak. Aan de voorzijde 2 x openslaande houten deuren met de karakteristieke zwart stalen gehengen en een bijpassende houten topgevel. Maatvoering van de garage buitenwerks: 6.10 x 9.60 mtr.

Ter plaatse van de achteraanbouw van het huis is gekozen voor een verlenging (met een knik erin) van het hoofddak. Ook is de aanbouw net wat terug gemetseld voor een mooier zij-aanzicht. Hier komt de houten gevelbekleding als accent weer terug. Woonhuis geheel gedekt met fraaie keramische dakpannen.  

Het huis is degelijk gebouwd en keurig onderhouden. Buitenschilderwerk uitgevoerd in 2014.


Omgeving

De Winkelstraat is een fijne rustige landweg die enkel bestemmingsverkeer heeft doordat de straat als het ware rond loopt en een kilometer verder weer uitkomt op dezelfde weg. Hierdoor is het van oudsher een zeer gewilde locatie wat je terug ziet aan de prachtige woonboerderijen en landhuizen die aan de straat gelegen zijn. Desondanks heeft de Winkelstraat door de jaren heen niets van zijn charme verloren. Een prachtige authentieke landweg die daarom ook opgenomen staat in veel fietsroutes.

Hier wonen betekend vrij wonen maar dan niet ver achteraf en niet helemaal alleen maar.....landelijk, rustig en toch dichtbij alle stadse voorzieningen, samen wonen met andere mensen in deze bijzondere straat.

Voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers betekend het: bijna vanuit de eigen tuin het bos in kunnen lopen; de omringende bossen sluiten aan op het uitgestrekte natuurgebied "De Strabrechtse Heide"; ononderbroken fiets en wandel routes met diverse gezellige pleisterplaatsen op Moorsel en in Lierop, Someren, Mierlo en Heeze.

Snelle verbinding naar nationaal wegennet o.a. A67 Eindhoven, Duitsland en Antwerpen.

Voor de dagelijkse boodschappen ligt Mierlo op slechts 5 minuten per auto en Helmond via Lungendonk met appelboer Jurrius bereikt u ook in circa 7 minuten.

 


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op