Overzicht Huizen / Veerstraat 8b
Verkocht
Veerstraat8bSonenBreugel-03 (1280x853).jpg

Te koop in Son en Breugel, Veerstraat 8b
€ 350.000 k.k.
Slideshow foto's

5694 AC Son en Breugel

Sfeervol verbouwde tweekapper met verrassend veel praktisch woongenot op de begane grond.

Een heerlijk familiehuis met brede vrije achterom met fruitbomen en een diepe achtertuin.

Voor klussers en hobbyisten staat een grote schuur ter beschikking.

Bouwjaar1959
Woonoppervlakte140 m²
Perceeloppervlakte397 m²
Inhoud500 m³
Vraagprijs€ 350.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

De huidige bewoners hebben vanaf de aankoop in 1994 het hele huis grondig onderhanden genomen en vergroot. Het is nu een fijn woonhuis waarin alles binnen handbereik beschikbaar is.

De plattegrond maakt meteen duidelijk dat er goed nagedacht is over de verbouwingen (bijzonder handig, een broer als architect!). Vanaf de achtergevel is het huis breed uitgebouwd waardoor ineens meer mogelijkheden ontstonden.

Niet een nog grotere woonkamer maar juist die extra kamer zodat je ergens separaat beneden kan spelen; leren; werken en kinderen een andere plek hebben dan hun slaapkamer als er bijvoorbeeld bezoek is. 

Een mooie ruime woonkamer met achterin de eetkamer (met grote lichtstraat) lekker bij de tuin en de grote terrasoverkapping. Mooi hier is de keuze voor de originele Solnhofer tegelvloer die naadloos doorloopt in de andere nieuwe ruimtes. Door het bewust weglaten van deuren loop je moeiteloos vanuit de keuken naar de eet-/tuinkamer. 


vervolg indeling begane grond

De keuken is vanaf twee kanten te benaderen zodat je als het ware rond kunt in het huis. Door de verbinding met de kamer kan je contact houden met het bezoek en staat toch niet alle keukengerei vol in het zicht. Verder praktisch ingedeeld en een goede lichtinval  door het grote raam boven het fraaie terrazzo aanrechtblad. Diverse inbouwapparatuur: 5-pits gaskookplaat; vaatwasser; combi-oven; koelkast.

Ideaal is de royale bijkeuken/ wasruimte. Helemaal apart, met plek voor wasmachine, drogeraansluiting (buitenaansluiting), extra wasbak, diverse kastjes en voldoende ruimte voor een extra vriezer en koelkast. Eigenlijk onmisbaar voor een gezin met kinderen.

Handig is ook de plaats van de nieuwe toiletruimte achterin zodat je vanuit de tuin niet het hele huis door hoeft te lopen. Hier zit je fijn privé zoals het hoort...

Door de achtergevel met de hierin geïntegreerde overkapping diagonaal te plaatsen is een optimaal contact met de achtertuin gecreëerd. Ook vanuit de speel-/werkkamer kijk je nu geheel vrijuit de groene achtertuin in.


Indeling eerste verdieping

De kinderen hebben hier altijd hun eigen slaapkamer gehad waarin ze konden leren, en slapen. De inbouwkasten op de eerste verdieping maken dat de slaapkamers niet vol kasten gezet hoefden te worden.

Voor diegene die graag "donker"slapen zijn er rolluiken geplaatst die met de hete zomers de afgelopen jaren ook hun nut hebben bewezen.

De slaapkamers en overigens bijna alle vloeren in het huis zijn afgewerkt met gladde vloeren die gemakkelijk zijn schoon te houden (tegels en marmoleum). De bewoners hebben materialen en kleuren zoveel mogelijk op elkaar afgestemd met bijvoorbeeld de Solnhofer vloertegel, de donkere vloerplint en overal dezelfde vensterbanken. Houten kozijnen draai-kantel met isolatieglas. Spouwmuur isolatie.

Ook de badkamer is geheel in stijl gemoderniseerd. Een plaatje om te zien met een groot ligbad inclusief luxe glasdeur met rvs wandbevestiging, wandcloset en strakke wastafel stijlvol in een nis geplaatst.


Zolder

Toen het gezin groeide kwam er behoefte aan een extra slaapkamer.

In 1996 is de zolder met een vaste trap bereikbaar gemaakt en op zolder kwam een een vierde slaapkamer met dakkapel en een mooi uitzicht over de tuin. De zolderslaapkamer is voorzien van airco installatie zodat de slaper daar niet te klagen heeft over de temperatuur.


Omgeving en tuin

Veilig en beschermd wonen in een dorp...

In een karakteristieke straat die kruist met de rivier "De Dommel" en aan de overzijde van de straat een authentieke langgevelboerderij. Het is hier goed thuiskomen....

De Veerstraat, een mooi rustiek Brabants straatbeeld met vijftig meter verder het karakteristieke Pieter Brueghelplein waar 's ochtends vroeg vers brood gehaald kan worden en de wekelijkse viskraam staat.

Voor gezinnen met kinderen: de luxe keuze uit drie basisscholen die in de nabijheid liggen met allemaal volop buitenspeelruimte; een kinderdagverblijf om de hoek in de Genovevastraat. Opgroeien in een "dorp" met volop ruimte in en om het huis en alle dorpse vrijheid maar toch de stadse voorzieningen van metropool Eindhoven dichtbij. 

De bewoners houden van bomen en dat is in de tuin te zien. De grote notenboom geeft heerlijk schaduw aan het huis en volop noten. Fruitbomen (appel, kers) bij de erg leuke oprit (achterom) en in de tuin. Je eigen fruit, veel fruit tot groot plezier van de vogels en in het voorjaar prachtige bloesem... Een liefhebberstuin met speelgelegenheid en ruimte om te ontspannen.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0493-722040
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0493-722040
Dijkstraat 43
5721 AN Asten
Neem contact op