Overzicht Huizen / Uiverlaan 1
In prijs verlaagd
_DSC3216 (1280x850).jpg

Te koop in Helmond, Uiverlaan 1
€ 200.000 k.k.
Slideshow foto's

5702AA Helmond

Markant gelegen vooroorlogs herenhuis "Binderen" met garage, compacte binnentuin en groot dakterras. 

Vanaf 1968 heeft de eigenaresse hier met heel veel plezier gewoond. Altijd iets te zien en op loopafstand van de stad...

Bouwjaar1937
Woonoppervlakte107 m²
Perceeloppervlakte250 m²
Inhoud380 m³
Bieden vanaf€ 200.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Toegang tot de woning via een mooi aangelegde voortuin met rotsplanten en sierbestrating. De hal zit centraal in het huis met hier de toiletruimte, de meterkast en de trapopgang.

De huidige eigenaren hebben het huis grondig verbouwd. De woonkamer groter gemaakt en de keuken verplaatst naar de voorzijde van het huis.

Aan de lange zijde van het huis een royale woonkamer met tegen de muur van de hal een fraai kunstwerk: een schouw met een handgeschilderd tegelplateau waarop een ruiter staat afgebeeld. De kamer is over de volle breedte uitgebouwd maar heeft door de grote raampartijen aan de straatzijde en een extra raam in de achtergevel bij de binnenplaats nog ruim voldoende lichtinval. Links achterin een houten wand met kleine nis en inbouwverlichting. Hier had de eigenaar (werkzaam bij Dommelsch brouwerij) een kleine huisbar willen bouwen. De kamerbreedte laat dit prima toe.

 

 

 


vervolg indeling begane grond

Aan de voorzijde van het huis een gezellige ouderwetse woonkeuken waarin plaats is voor een eettafel voor het hele gezin.

Een fijne lichte keuken waar bijna de hele dag de zon binnen kan komen. Door de twee grote ramen (voorgevel en zijgevel) heb je vanaf hier een fantastisch uitzicht. Dit is de favoriete plek van de huidige bewoonster. De inrichting hier is nostalgisch zonder poespas.

Vanuit de woonkamer een deur naar de bijkeuken met hier de aansluiting van de nog recente gas cv combiketel (Nefit HR 2017). 

Handig voor mensen met een hobby aan huis is de extra doucheruimte hier beneden.

Rechtdoor een binnendoorgang naar de garage.


Indeling eerste verdieping

Op de eerste verdieping momenteel drie ruime kamers waarvan de derde kamer nu nog via de middelste kamer bereikbaar is. Met een gang tegen de woning scheidende wand is dit eenvoudig op te lossen. 

Het huis beschikt over een ruime badkamer met een ligbad en een wastafel. Ook op de achterste kamer een vaste wastafel met betegelde achterwand, spiegel en planchet. Zowel op de overloop als op de slaapkamers praktische inbouwkasten.

Verrassend is het grote dakterras met hier zelfs een terrasoverkapping in het gezellige tuinhuis. Hier kun je vrijwel het hele jaar door van de zon genieten. Een uniek plekje.

 


Omgeving en tuin

Je woont hier heerlijk centraal.

Voor sta je binnen enkele minuten midden in de stad. Op zaterdagmorgen gezellig te voet naar de markt... een terrasje pikken...

Achter loop je via de Helmondselaan direct de natuur in. Aan het eind van deze straat de fraaie onderdoorgang naar het Kapelletje van Binderen en boer Kuypers.

Het natuurgebied de Bundertjes is een heerlijk wandelgebied dat doorloopt tot Aarle-Rixtel en via de nieuwe sluis een fraaie verbinding heeft gekregen met het Verliefd laantje en het Warandepark. 

Doordat het huis flink is uitgebouwd is er minder tuin dan vroeger. Op de begane grond nog een binnenplaats met een ruime schuur (voorheen kanariekooi). Als men ervoor kiest om die af te breken wordt de tuin meteen een stuk groter. Echt nodig is dat natuurlijk niet met het fraaie dakterras...


Algemeen

Wie herkent niet meteen dit huizenblok?  Voor de bouw van dit unieke huizenblok van vier herenhuizen werd in 1936 opdracht gegeven door de dames Emans die zelf in een grote villa op de markt woonde. Leuk detail is de vermelding "Binderen"op de gevel van het middelste huis. 

Het bekende kappelletje van Binderen ligt hier 5 minuten wandelen vandaan. 

Verder ligt hier ook de in Helmond fameuze schaatsbaan van boer Kuijpers. Hier kan vaak als eerste in de regio veilig op natuurijs geschaatst worden. Compleet met verlichting rond de baan, een friteswagen en warme chocolademelk. 

Binderen ligt tegen het natuurgebied "De Bundertjes". Hier volop wandel en fietsgelegenheid. U kunt via "De Bundertjes" binnendoor prachtig naar Aarle-Rixtel fietsen. Met wat geluk ziet u reeën en schotse hooglanders.

Rondom onderhoudsvriendelijke aluminium kozijnen.

Garage met oprit dus altijd voldoende parkeergelegenheid. Garage met elektrische deur, elektra en verwarming.

 


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0493-722040
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0493-722040
Dijkstraat 43
5721 AN Asten
Neem contact op