Overzicht Huizen / Uiverlaan 1
Verkocht
1 (1280x960).jpg

Te koop in Helmond, Uiverlaan 1
€ 200.000 k.k.
Slideshow foto's

5702AA Helmond

Hoekhuis met garage en oprit voor desgewenst 2 auto's.

Dertiger jaren herenhuis in een markant huizenblok dat de naam "Binderen" draagt. 

Binnenzijde gedateerd maar functioneel. Een leuke kluswoning om nog je eigen draai aan te geven. 

 

Bouwjaar1937
Woonoppervlakte107 m²
Perceeloppervlakte250 m²
Inhoud380 m³
Vraagprijs€ 200.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Toegang tot de woning via een mooi aangelegde voortuin met rotsplanten en sierbestrating. De hal zit centraal in het huis met hier de toiletruimte, de meterkast en de trapopgang.

De woonkamer is verrassend royaal met grote ramen en heerlijk licht.

Het huis is over de volle breedte uitgebouwd. Hierdoor is de woonkamer verrassend ruim. De ramen in de lange zijgevel zijn allemaal van de woonkamer waardoor het een heerlijk lichte kamer is met vanaf elk punt en mooi uitzicht over de straat.

Dat is wat de oude eigenaresse nu ze verhuist is zo node mist. Er is hier altijd wat te zien en dat maakt het wonen hier zo fijn. 

 

 


vervolg indeling begane grond

Aan de voorzijde van het huis een gezellige ouderwetse woonkeuken waarin plaats is voor een eettafel voor het hele gezin.

Een fijne lichte keuken waar bijna de hele dag de zon binnen kan komen. Door de twee grote ramen (voorgevel en zijgevel) heb je vanaf hier een fantastisch uitzicht richting de stad. Dit is de favoriete plek van de huidige bewoonster. De inrichting hier is nostalgisch zonder poespas.

Vanuit de woonkamer een deur naar de bijkeuken met hier de aansluiting van de nog recente gas cv combiketel (Nefit HR 2017). Achterdeur naar de binnentuin met een extra berging.

Handig voor mensen met een hobby aan huis is de extra doucheruimte hier beneden.

Rechtdoor de binnendoorgang naar de garage.


Indeling eerste verdieping

Op de eerste verdieping momenteel drie ruime kamers waarvan de derde kamer nu nog via de middelste kamer bereikbaar is. Met een gang tegen de woning scheidende wand is dit eenvoudig op te lossen. Handig zijn de vele ingebouwde kasten zowel op de slaapkamers als op de op de overloop.

Ruime badkamer met ligbad en wastafel. Ook op de achterste kamer bij het dakterras een vaste wastafel.

Verrassend is het grote dakterras met hier zelfs een terrasoverkapping in het gezellige tuinhuis. Hier kun je vrijwel het hele jaar door van de zon genieten. Een uniek plekje.

 


Omgeving en tuin

Je woont hier heerlijk centraal.

Voor sta je binnen enkele minuten midden in de stad. Op zaterdagmorgen gezellig te voet naar de markt... een terrasje pikken...

Achter loop je via de Helmondselaan direct de natuur in. Aan het eind van deze straat de fraaie onderdoorgang naar het Kapelletje van Binderen en boer Kuypers.

Het natuurgebied de Bundertjes is een heerlijk wandelgebied dat doorloopt tot Aarle-Rixtel en via de nieuwe sluis een fraaie verbinding heeft gekregen met het Verliefd laantje en het Warandepark. 

Voor zonaanbidders is er een groot dakterras waar je van 's morgens vroeg tot 's avonds van de zon kunt genieten.

Beneden aan de kamer een beschutte binnenplaats met extra berging (achter de garage aangebouwd). Als je hier de voorzijde uit haalt heb je ook hier nog een overdekt terras.


Algemeen

Wie herkent niet meteen dit huizenblok?  Voor de bouw van dit unieke huizenblok van vier herenhuizen werd in 1936 opdracht gegeven door de dames Emans die zelf in een grote villa op de markt woonde. Leuk detail is de vermelding "Binderen" op de gevel van het middelste huis. 

Het bekende kappeletje van Binderen ligt hier 5 minuten wandelen vandaan. 

Verder ligt hier ook de in Helmond fameuze schaatsbaan van boer Kuijpers. Hier kan vaak als eerste in de regio veilig op natuurijs geschaatst worden. Compleet met verlichting rond de baan, een friteswagen en warme chocolademelk. 

Binderen ligt tegen het natuurgebied "De Bundertjes". Hier volop wandel en fietsgelegenheid. U kunt via "De Bundertjes" binnendoor prachtig naar Aarle-Rixtel fietsen. Met wat geluk ziet u reeën en schotse hooglanders.

Garage met oprit (uit te breiden naar oprit voor twee auto's) dus altijd voldoende parkeergelegenheid. Garage met elektrische deur, elektra en verwarming.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0493-722040
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0493-722040
Dijkstraat 43
5721 AN Asten
Neem contact op