Overzicht Huizen / Rulakker 5
Verkocht
_DSC2646 (1280x850).jpg

Te koop in Someren, Rulakker 5
€ 425.000 k.k.
Slideshow foto's

5715 BJ Someren

Vrijstaand woonhuis met twee garages en alle leeffuncties op de begane grond. De achterzijde opent zich verrassend naar de prachtig vrije tuin (niet te koop in nieuwbouw).

Met een frontbreedte van ruim 20 meter en volledig te benutten verdieping heeft het enorm veel potentie. Samengestelde gezinnen; aan huis gebonden beroep; hobby's of gewoon op zoek naar meer leefruimte in en om het huis. Dit is een buitenkans.

Vanaf 2015 flink verbouwd.

WijkLierop
Bouwjaar1969
Woonoppervlakte230 m²
Perceeloppervlakte1169 m²
Inhoud865 m³
Vraagprijs€ 425.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Royale entree met open trap, toiletruimte en aan de linkerzijde een grote slaapkamer.

Rechtdoor de deur naar de leefruimte. Kom de kamer binnen en bekijk het prachtige uitzicht. In de winter schijnt de zon heerlijk naar binnen en in de zomer groeit alles mooi dicht. Het uitzicht vanaf hier is in elk jaargetijde prachtig. Een van de mooiste plekjes binnen de bebouwde kom van Lierop.

De leefruimte van 90 m2 is nu opgedeeld in een riante zitkamer met semi-open verbinding naar de keuken; een sfeerkamer aan de linkerzijde met hier een gezellige houtkachel en nog een werkkamer. Industriële vloerafwerking in de kamer.

De living (zitkamer) is centraal in het huis gesitueerd met over de volle lengte van de kamer één grote glaspui met lage vensterbank zodat de tuin echt het verlengstuk van de kamer is. In de wand tussen de kamer en de keuken een gezellig grote wandopening zodat je tijdens het kokkerellen contact kunt houden met het gezin in de kamer. Ook in de keuken een (eenvoudige) moderne industriële look met rvs en zwarte accenten. De vloer heeft hier een retro uitstraling gekregen.


vervolg indeling begane grond

In de tweede zit/tv kamer is gekozen voor een meer landelijke sfeer met rode plavuizen en een gezellige houtkachel. Hier kun je je heerlijk terugtrekken in de avond. Lekker bij het houtvuur.

Vanuit deze ruimte toegang tot de werkkamer. Een extra werkkamer/ speelkamer gelegen aan de koele noordzijde van het huis. Deze kamer heeft openslaande tuindeuren naar de zijtuin.

Helemaal aan de andere kant van het huis de praktische ruimtes: een bijkeuken, de badkamer met ligbad, vaste wastafel en aansluiting voor de wasmachine.

Verder vanuit de bijkeuken een deur naar de inpandige garage. Aan de voorzijde houten openslaande deuren en een raam in de zijgevel voor daglicht. Vanuit de garage is een tweede trap (wenteltrap) naar de verdieping geplaatst.


Indeling eerste verdieping

Doordat de verdieping boven het hele huis doorloopt zijn ook hier veel mogelijkheden.

De huidige eigenaren hebben een groot deel van de verdieping reeds verbouwt maar de slaapkamer steeds beneden gehouden. De aansluitingen voor een nieuwe (of tweede badkamer) op de verdieping zijn reeds voorbereid.

Via de hardhouten trap in de hal kom je in een mooie overloop met groot Velux dakvenster (foto met gele fauteuil) de grootste ingreep is de verbouwing van het kantoor geweest. Hier, aan de achterzijde is een prachtige kamer gerealiseerd met deels opengewerkt plafond tot in de nok en grote dakkapel over de volle breedte van de kamer. beide ruimtes zijn uitstekend afgewerkt en geïsoleerd. Inbouwspots, strak stucwerk en mooie houtlook laminaatvloeren maken het helemaal af.

De ruimtes aan de linker en rechtzijde van het huis zijn nog naar wens in te delen cq af te werken. De kamer rechts is nu in gebruik als sauna / relax ruimte met daarnaast de zolder boven de garage met de wenteltrap. Aan de linkerzijde een grote openruimte als doorloop/ speelzolder met vanuit hier twee gelijkwaardige kinderslaapkamers. Diverse bergkasten in de schuintes van de kap.

 


Omgeving en tuin

De eigenaren hebben in 2015 de unieke kans gekregen om twee percelen bosgrond aan te kopen achter het huis waardoor dit huis verzekerd is van privacy en een groene achtergrens. Een grote tuin rondom het huis met rommelschuurtje links waar de eigenaar nu bijenkasten heeft staan.

Verder naast de inpandige garage een vrijstaande garage met zadeldak en een grote terrasoverkapping aan de tuinzijde van de garage waar je al vroeg in het jaar buiten kunt zitten.

Lierop heeft alle nodige voorzieningen met eigen supermarkt en bakker maar we zijn ook snel in Someren of Asten. Bovendien ben je door de nabijheid van de snelweg (aan de andere kant van het dorp) ook zo in Eindhoven of Venlo. Lierop is een dorp met ca. tweeduizend inwoners. Bijna iedereen kent de markante Koepelkerk, het pannenkoekenhuis en het gezellige boscafé "Het Pastoorke van Moorsel". Het dorp heeft een traditie van veel vrijwilligers die zorgen voor een actief verenigingsleven met bv. de jaarlijks terugkerende motorcross en het Nirwana tuinfeest muziekfestival. Natuurlijk is er in een Brabants dorp als Lierop een carnavalsvereniging. Er is ook voor muziekliefhebbers veel te beleven. Lierop leeft !!

 


Algemeen

Voor natuurliefhebbers is Lierop ook een prima plek. De Lieropse en Strabrechtse heide zijn per fiets of zelfs te voet te bereiken om van de natuur te genieten. Er gaan diverse fietsroutes door Lierop. Dat zegt natuurlijk genoeg over deze mooie omgeving.

Schoolgaande kinderen kunnen naar de basisschool in het dorp zelf. De middelbare school gaat fietsend in groepen vanuit Lierop naar het college in Asten of Someren.

 

Vanaf 2015 verbouwd en verbeterd:

Riool compleet vervangen; dakgoten geheel vernieuwd; nieuwe combiketel CW 6 Atag HR.; nieuwe wc beneden; nieuwe meterkast met aparte aansluiting voor de sauna; nieuw kozijn slaapkamer beneden; rolluik slaapkamer beneden; kachelpijp vernieuwd; keuken voorzien van nieuw stucwerk en het leidingwerk in de keuken geheel vernieuwd; oude buitenmuur opnieuw opgebouwd en voorzien van strak stucwerk; stucwerk van wanden en plafond in de living.

Verbouwing verdieping: 

Reeds leidingen en afvoer gelegd voor de aanleg van een mogelijke badkamer op de verdieping; grote dakkapel geplaatst aan de achterzijde; het huidige kantoor (zou natuurlijk een prachtige masterbedroom zijn) luxe afgewerkt met stucwerk wanden en hoge plafonds tot in de nok en hier een airco installatie; overige dakkapellen vervangen door Velux dakvensters voor een modernere uitstraling, minder onderhoud en meer licht; dakraam in sauna ruimte vervangen; kantoor en overloop voorzien van isolatie; nieuwe radiatoren overloop en kantoor.

Inhoud circa 860 m3. Exclusief de tweede garage.

 


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op