Overzicht Huizen / President Rooseveltlaan 9
Verkocht
_DSC3923 (1280x850).jpg

Te koop in Helmond, President Rooseveltlaan 9
€ 495.000 k.k.
Slideshow foto's

5707 GA Helmond

Riante dertiger jaren tweekapper met garage. Een huis met allure...

Het huis, gebouwd in de traditie van de "Amsterdamse School" is gelegen op een markante locatie midden in de Oranjebuurt.

Veel mensen die hier voorbij komen denken dat het een blok van drie is door het grote volume (750 m3).  Let op de fraaie symmetrie en de zijvleugel met geheel rechts de "dienstingang" naast de garage. 

WijkOranjebuurt
Bouwjaar1935
Woonoppervlakte225 m²
Perceeloppervlakte500 m²
Inhoud750 m³
Vraagprijs€ 495.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Het huis heeft een fraai vormgegeven facade met opvallende erker en voordeur. De begane grond ligt zichtbaar hoger dan het straatniveau waardoor je vanuit het huis mooi uitkijkt over de omgeving. Direct bij binnenkomst word je verrast door de ruimte en uitstraling van deze villa waarin veel authentieke details behouden zijn. Een riante hal met toegang tot alle leefvertrekken. Originele wand- en vloertegels. 

Toiletruimte, deur naar een manshoge provisiekelder, circa 8 m², het trappenhuis achteraan in de gang en tussen de keukendeur en de deur naar de eetkamer een muurkast.

In de rechtervleugel een separaat gelegen werk-/speelkamer met groot raam uitkijkend op de mooie tuin.


vervolg indeling begane grond

Sfeervolle kamer-en-suite met glasdeuren wegschuivend in de ruimte tussen de muurkasten. Aan de voorzijde een royale erker met vanaf hier een fraai uitzicht op de villa's aan de overzijde. Een klassieke living met open haard; hoge plafonds; hoge plinten en chique visgraat parketvloer uitgevoerd in eiken met contrasterende sierbies.

De eetkamer is gesitueerd aan de achterzijde met tuindeuren naar het deels overdekte terras. Nagenoeg de gehele achterpui uitgevoerd in glas met aan weerszijden van de openslaande deuren draairamen en bovenlichten waardoor veel licht de eetkamer in komt. Alle ramen uitgevoerd met roedeverdeling. Een leuk detail is dat je vanaf de eetkamer uitkijkt op de zijvleugel met keuken, bijkeuken en garage. Vooral in de avond met lampen aan in de keuken geeft dit een mooi effect.

In de gezellige keuken ruimte voor een eettafel en een handige buitendeur naar het overdekte terras. Eenvoudige keukeninrichting met gaskookplaat, oven/magnetron en vaatwasser. Vanuit de keuken toegang tot het achterportaal met rechtdoor de garage, links een deur naar de bijkeuken en rechts de achterdeur (zijdeur bij de oprit naast de garage).

 


Indeling eerste verdieping

Op de eerste verdieping begrijp je nog beter de royale maatvoering en specifieke vormgeving van dit herenhuis.

Aan de prachtige overloop grenzen maar liefst vier grote slaapkamers, een badkamer en een separate toiletruimte. De badkamer en toiletruimte zijn functioneel en netjes.

De ruimte in de slaapkamers zult u als bijzonder aangenaam ervaren. Een prachtige masterbedroom aan de voorzijde met ingebouwde kasten en balkon en een tweede slaapkamer met inbouwkasten en balkon aan de achterzijde. Leuk detail in deze kamers zijn de in muurkast geplaatste wastafels.

Slaapkamer drie en vier zijn gesitueerd in de zijvleugel waarbij één kamer gelegen is aan de binnentuin en de andere slaapkamer boven de werk-/speelkamer met mooi uitzicht over de President Rooseveltlaan richting de stad en de Wesselmanlaan.


Indeling tweede verdieping

Via een vaste trap naar de tweede verdieping. Hier onder de hoge kap een enorme open zolderruimte met de fraaie kapconstructie geheel in het zicht gelaten. Opstelling gas cv combiketel Nefit HR januari 2010.

Aan de voorzijde is een klein eenvoudig zolderkamertje getimmerd (vroeger het kamertje van de dienstbode). Dit is de enige slaapkamer zonder vaste wastafel.

Daglicht op de zolder via dakkapellen. Mogelijkheid voor het realiseren van twee of drie extra slaapkamers maar ook zo een fantastische ruimte als speel-/ontdek zolder voor de kinderen...

 


Omgeving en tuin

Deze gewilde locatie “de Oranjebuurt” is een prettige woonplek met de mooie combinatie van een prachtige jaren dertig wijk met brede lanen, veel groen en het bruisende centrum van Helmond echt op loopafstand.

Dit is echt wonen op loopafstand van het centrum: ideaal voor winkelen, theaterbezoek of even een terrasje pakken. Kopers die richting Eindhoven werken zijn snel de stad uit via de Europaweg. Het NS station is met 10 à 15 min lopen bereikbaar.

Verder is de Oranjebuurt in Helmond een begrip voor sfeer en gezelligheid. Een heerlijke woonomgeving met de echte bakker en kruidenier op loopafstand. In de tuin een oase van rust en veel zon tot in de avond. En dat maakt wonen in deze buurt bijzonder! 

De buurt begint echt te verjongen. Een kinderrijke buurt! 
Voor natuurliefhebbers biedt het Warandepark met het mooie wandelbos vermaak zonder dat u de auto of de fiets nodig heeft. Ook de basisschool ligt op loopafstand.

In het Warandepark liggen tennis- en hockeyvelden en een midgetgolfbaan. In de lente en zomer worden concerten gegeven in het Warandepark. 


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0493-722040
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0493-722040
Dijkstraat 43
5721 AN Asten
Neem contact op