Overzicht Huizen / Oranjelaan 6
Verkocht
_DSC9384 (1280x850).jpg

Te koop in Helmond, Oranjelaan 6
€ 279.000 k.k.
Slideshow foto's

5707 BJ Helmond

Sfeervol jaren dertig huis met de voor deze woningen zo karakteristieke luifel en erker aan de voorzijde.

Een charme huis aan de entree van de gewilde "Oranjebuurt".

 

 

WijkOranjebuurt
Bouwjaar1930
Woonoppervlakte127 m²
Perceeloppervlakte155 m²
Inhoud435 m³
Vraagprijs€ 279.000 k.k.
AanvaardingIn Overleg

Indeling begane grond

Direct bij binnenkomst herken je enkele mooie authentieke details: de fraaie terrazzo vloer en een prachtige trapopgang waarop een rode loper voor u is uitgelegd.

De meterkast bevindt zich ook hier waarbij vermeld kan worden dat de elektrische bedrading is vernieuwd in 1999 waarbij ook een nieuwe groepenkast met aardlekschakelaars is geplaatst.

In 2006 is de keuken vernieuwd en verplaatst naar de aanbouw waardoor in de woonkamer een grote extra tv-/loungehoek is gecreëerd. In het verlengde hiervan zit mooi centraal op de achterwand een sfeervolle zandstenen schouw met gashaard. Een fijne besloten privacy hoek in het huis.

De kamervloer is afgewerkt met vergrijsde eiken vloerdelen en ook met het stucwerk en de afwerking van radiatoren is aansluiting gezocht bij het karakter en vakmanschap van de jaren dertig.

 

 


vervolg indeling begane grond

Aan de achterzijde is in 2005 een uitbouw gerealiseerd waardoor de keuken nu vanaf de nieuwe eet-/speelhoek bereikbaar is gemaakt. Op de foto's staat hier de eettafel. Met deze ingreep kreeg je in de keuken twee vrije wanden en kon een prachtige hoekopstelling geplaatst worden. De keuken met de eetkamer kun je als een geheel zien waardoor de kok contact kan houden met zijn gasten. In het midden een stoer zwart "Falcon" fornuis, veel werkruimte op het granieten aanrechtblad en speelse en chique details in indeling en afwerking. Mooi is de extra kastmodule welke geïntegreerd is in de buitenwand. In de keuken is gekozen voor een degelijke donkere hardstenen vloertegel met witte accenten. Verder een ingebouwde koelkast; vriezer en vaatwasser.

Praktisch achterportaal met hier de gerenoveerde toiletruimte, een muurkast en toegang tot een separate wasruimte.


Indeling eerste verdieping

Ook op de verdieping veel leefruimte. Dit is een huis met een flinke inhoud. De gezinnen in de dertiger jaren waren kinderrijk en dit was een chique omgeving en dat zie je terug in de bouwwijze. Ruime slaapkamers en mooie plafondhoogtes, oog voor bouwdetails.

In het originele ontwerp heeft het huis drie grote slaapkamers op de eerste verdieping. De kleinste slaapkamer rechts achter is omgetoverd tot een riante badkamer met ligbad, separate douche, wastafel en een wandcloset. Mooi is het grote raam boven het bad waardoor badderen hier zeer luxe voelt.

Slaapkamer 1: 4,75 x 3,55 mtr. ouderslaapkamer over de volle breedte van het huis met diepe muurkast.

Slaapkamer 2: 3,75 x 2,32 mtr. kinderslaapkamer aan de linkerachterzijde. Nu in gebruik als fitness ruimte. Overal ramen met gezellige roedeverdeling en sfeervolle houten vloeren.


Indeling tweede verdieping

Via de vaste trap bereik je een riante open zolderruimte over de hele achterzijde van het huis. Hier een grote dakkapel. Een heerlijke speel/werk ruimte met fantastisch uitzicht richting de Onze Lieve Vrouwe kerk bij het Steenwegkwartier en het Speelhuis.

Aan de voorzijde een derde grote slaapkamer waar nu de bedden van de kinderen staan opgesteld. Ook in deze slaapkamer een dakkapel.

Eenvoudig mogelijk om nog een vierde slaapkamer te realiseren in de open ruimte aan de achterzijde. 

Algemeen:
*Atag HR gas cv ketel 2016/2017.
*Buitenschilderwerk geheel uitgevoerd in 2014.
*1999 nieuwe elektrische bedradingen en groepenkast.
*2000 nieuwe badkamer.
*2001 nieuwe keuken.
*2005 aanbouw speel/eetkamer.

 


Omgeving en tuin

Als je op een zondagmorgen een rondje loopt door de Oranjelaan, Hulsboslaan en Caroluslaan proef je de bijzondere sfeer die hier hangt. Een fijne plek om te wonen met veel groen en een grote variatie aan architectuur.
Aantrekkelijk wonen met om de hoek de bakker en de groenteboer. In de Oranjelaan gaan privacy en gezelligheid goed samen. Misschien en vooral ook omdat je vanaf hier alles op loopafstand hebt zijn deze drie straatjes levendig en is er automatisch meer contact tussen de bewoners.
Dichtbij het Warandepark en het nieuwe Goorlooppark waar je lopend naar toe kunt: dierenweide; spannende riviertjes met stapstenen; speelvelden en een heuse skatebaan op een prachtige locatie aan de rand van het bos.
*Achter het huis is na de keuken uitbouw nog een prettige stadstuin overgebleven. Deze is enkele jaren geleden onderhoudsvriendelijk aangelegd met grote terrastegels.
*Achterin een tuinberging voor de fietsen en het tuinmeubilair. Hiernaast de poort met de vrije achterom naar de Hulsboslaan.
*Hier, midden in de stad verbaas je je over het vele groen in de Oranjebuurt. Dat zie je prachtig vanuit de zolderkamer als je kijkt richting het nieuwe Speelhuis theater. Maar ook in de tuin waarin je een grote variatie aan vogels voorbij kunt ziet komen.
*De taxushaag rechts is een mooie groene en duurzame afscheiding naar de buren.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op