Overzicht Huizen / Oranjelaan 18
Verkocht
DSC_6114.JPG

Te koop in Helmond, Oranjelaan 18
€ 350.000 k.k.
Slideshow foto's

5707 BJ Helmond

Nostalgisch en comfortabel wonen in de sfeervolle "Oranjebuurt".

Dit gigantisch herenhuis biedt 5 slaapkamers, alle comfort en ruimte en weet je op elke verdieping te verrassen. Sfeervolle keuken; authentieke details en zelfs een moderne knuffelmuur (muurverwarming).

WijkOranjebuurt
Bouwjaar1930
Perceeloppervlakte277 m²
Inhoud610 m³
Vraagprijs€ 350.000 k.k.
AanvaardingIn overleg.

Indeling begane grond

Een statige voorgevel met centraal het erkerraam en bovenliggende raampartijen en met hout afgewerkte topgevel. Aan de linkerzijde een overdekte entree met terrazzovloer. Het huis heeft nog de originele vestibule met aansluitend een lange gang met het trappenhuis. Met de verbouwing is hier een prachtige nostalgische tegelvloer gelegd en heeft de wand bij de trap wandverwarming gekregen (de trap is nu nog aantrekkelijker voor de kinderen). Een huis met allure, hoge plafonds; fraaie paneeldeuren en architraven. De chique kamer-en-suite met in de voorkamer een grote erker en achter tuindeuren kan met een tussenliggende kastenwand en schuifdeuren naar wens afgescheiden worden. Verder hier sfeervolle houten vloeren en in beide kamers een authentieke zwart marmeren schouw. 

De grote woonkeuken is de spil van het huis. Hier begint en eindigt de dag. Een gezellige keuken met in het midden een eettafel en rondom werkruimte. Naast de vele bergkasten vanaf hier ook direct toegang tot de grote provisiekelder. De op maat gemaakte keuken is stijlvol ingericht met massief houten paneeldeurtjes en een fraai zwart composiet aanrechtblad (let op het gezellige spoelbakje). 


vervolg indeling begane grond

Het grote fornuis is een echte eye-catcher waarvan elke kok enthousiast wordt. 5 gaspitten waaronder een wokbrander en drie ovens. U kunt vooruit... Verder een magnetron, vaatwasser en fraaie terrazzovloer. 

Achter de keuken een hal met een moderne toiletruimte met wandcloset en fonteintje en de achterdeur en rechtdoor een riante aangebouwde speel-/tuinkamer met richting de achtertuin een groot hoekraam met schuifpui. Een heerlijk lichte tuinkamer, vrij van de woonkamer gelegen waardoor je altijd een rustig plekje kunt vinden.


Indeling eerste verdieping

Fijne ruime overloop met zijraam waardoor het trappenhuis altijd daglicht krijgt. Het huis heeft in totaal 5 grote slaapkamers waarvan er drie gelegen zijn op deze eerste verdieping. Drie prachtige sfeervolle slaapkamers, allemaal met ingebouwde kasten en ook hier weer de fraaie paneeldeuren.

De ouderslaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde boven de achterkamer. Een grote masterbedroom met een raam richting de achtertuin en vaste wandkasten tegen de woningscheidende wand boven de onderdoorgang. Hier een verrassend diepe bergkast die doorloopt tot achter de zoldertrap.

De twee kinderslaapkamers zijn prachtig en stijlvol gerenoveerd met in de achterste slaapkamer zelfs een geheime schatkist in de vloer. Een leuke uitvinding van de huidige eigenaar voor zijn dochter. Vanuit deze achterkamer ook een deur naar het het mogelijke dakterras.

De badkamer is aangelegd aan de voorzijde in een voormalige slaapkamer. Een zeer grote badkamer, eenvoudig, netjes en functioneel met een ligbad, separate douchecabine en een 2e toilet. Momenteel zijn hier ook de aansluitingen voor het witgoed maar daarvoor is op zolder meer dan ruimte genoeg beschikbaar. 

 


Indeling tweede verdieping

De trap naar de tweede verdieping is afgeschermd met een deur. Dit huis heeft door de hoge nok een enorme zolderruimte. Met de trap kom je uit op een enorme voorzolder (aan de achterzijde) met dakkapel, veel bergruimte en opstelling van gas cv combiketel.

Verder zijn hier nog twee volwaardige slaapkamers die beiden profiteren van de ramen in de topgevel aan de voorzijde van het huis. Leuk aan deze kamers is de kapconstructie die deels in het zicht is gebleven. De tweede verdieping is verder door de huidige bewoners niet gebruikt als woonruimte en derhalve nog niet zo afgewerkt als de slaapkamers op de eerste verdieping.

Algemeen:
*Electra en meterkast gemoderniseerd (9 groepen en aardlekschakelaars).
*Gas cv combiketel Atag (circa 2014) in combinatie met nieuwe radiatoren en wandverwarming.
*Platte daken na de aankoop in 2014 vernieuwd en geïsoleerd.
*Zinken dakrandafwerking voorkomt slijtage van de dakranden.
*Nagenoeg geheel huis voorzien van isolatieglas.
*Stucwerk opnieuw aangebracht op de begane grond en eerste verdieping.
*Buitenschilderwerk grondig aangepakt en in goede staat.
*De openhaarden in de kamer-en-suite zijn op dit moment niet meer functioneel.


Omgeving en tuin

Als je op een zondagmorgen een rondje loopt door de Oranjelaan, Hulsboslaan en Caroluslaan proef je de bijzondere sfeer die hier hangt. Een fijne plek om te wonen met veel groen en een grote variatie aan architectuur.
Aantrekkelijk wonen met om de hoek de bakker en de groenteboer. In de Oranjelaan gaan privacy en gezelligheid goed samen. Misschien en vooral ook omdat je vanaf hier alles op loopafstand hebt zijn deze drie straatjes levendig en is er automatisch meer contact tussen de bewoners.
Dichtbij het Warandepark en het nieuwe Goorlooppark waar je lopend naar toe kunt: dierenweide; spannende riviertjes met stapstenen; speelvelden en een heuse skatebaan op een prachtige locatie aan de rand van het bos.


Rechts de onderdoorgang naar de achtertuin. Achter een heerlijk royale stadstuin. Bijna geen inkijk! Het zonneterras ligt achter de tuinkamer. Een fijne privacy plek waar je met de zonwering neergelaten heerlijk beschut kunt natafelen. Achterin een fietsenberging en een speelhuisje met glijbaan.
Het voorste deel van de tuin is bestraat met oude straatklinkers. Hier proef je in de tuin nog het meest de sfeer van vroeger met de openslaande tuindeuren; het mooie raam met roedeverdeling bij de keuken en de hoge bakstenen gevel met de druivenranken.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op