Overzicht Huizen / Meijelseweg 15
Verkocht
_DSC6777 (1280x850).jpg

Te koop in Asten-Heusden, Meijelseweg 15
€ 250.000 k.k.
Slideshow foto's

5725 BA Asten-Heusden

Vrijstaand huis met grote garage en levensloop bestendige aanbouw.

Opknapper!!

Na-oorlogs gebouwd als prefab houten huis (zgn. Oostenrijkse woning). Uitbouw rechterzijde met slaapkamer, badkamer en 2e keuken opgetrokken in steen en grote garage (circa 7 x 8.30). 

WijkHeusden
Bouwjaar1948
Woonoppervlakte170 m²
Perceeloppervlakte560 m²
Inhoud600 m³
Vraagprijs€ 250.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Voordeur aan de opritzijde, hal met trapopgang, toiletruimte en meterkast.

Rechts van de gang een werkkamer / study.

Compacte dichte keuken met basic keukenblok met gaskookplaat. In de doorloop naar de hal de deur naar de ouderwets ruime koele provisiekelder.

Deze huizen hebben standaard al een fijne ruime woonkamer. Oorspronkelijk zaten er in de lange gevel tuindeuren naar de royale zijtuin. Hier is nu een deuropening naar de in 1968 gerealiseerde aanbouw. In de wand tussen de kamer en de study zit een grote gemetselde schouw. Deze was voor aansluiting voor houtkachels vanaf zowel de huiskamer als de separate werkkamer (er was toen nog geen centrale verwarming).


vervolg indeling begane grond

In 1968 is aan de rechterzijde een mantelzorgwoning aangebouwd.

Een fijne royale aanbouw met alle voorzieningen als eigen entree; toiletruimte met douche; woonkamer; slaapkamer; eigen keukenblok met inbouwapparatuur en zelfs een achterportaal met achterdeur naar het eigen privé tuin gedeelte. HR gas cv combiketel is de cv voor het hele huis.

Hierdoor is het huis geschikt voor kinderen die als mantelzorger met hun ouders in één huis willen gaan wonen.

Optionele indeling:

Voor geïnteresseerden die het huis als één woning gaan gebruiken hebben we op basis van de bestaande bouwkundige situatie een impressie van de mogelijkheden tot verbouwen proberen weer te geven. Op de plattegrondschets onderaan de brochure vindt u een 2e schets van deze herindeling waarbij zoveel mogelijk bestaande muren behouden zijn. Het huis wordt zo een royale levensloopbestendige semi-bungalow. 

Het rechterdeel van het huis is dan deels ingericht als masterbedroom met riante inloopgarderobe en een heerlijk rustig gelegen privé badkamer en slaapkamer. Beide grenzen aan de achtertuin. Om luxe toe te voegen zijn openslaande tuindeuren toegepast. Dit past ook bij het originele ontwerp. 


Indeling eerste verdieping

Overloop waaraan diepe inloopkast met hier de gemetselde schoorsteen.

Drie ruime slaapkamers en een compacte badkamer. Afwerking ook boven is zeer basic. In de kleine inbouwkast op de achterslaapkamer zie je de oorspronkelijke houten delen waarmee het huis is opgebouwd. Hierover zijn met de tijd houten en kunststof schroten geplaatst. In soortgelijke huizen in Helmond en Eindhoven zijn deze oude houten delen weer teruggebracht of is gekozen voor gipsplaten.

Tweede verdieping:

Bereikbaar via een vlizotrap. Ruime begaanbare bergzolder.

De kap is voorzien van een planken dakbeschot en van binnenuit nageïsoleerd met Alcoflex.

Op de foto zijn twee schoorsteenkanalen te zien (een voor de kamer en study en een voor de keuken).


Omgeving en tuin

Heusden is een kleine dorpskern die behoort bij de Gemeente Asten en heeft circa 2500 inwoners. 

Vanuit Asten loopt een mooie landelijke weg met veelal vrijstaande huizen en boerderijen naar de dorpskern van Heusden rondom de brink. Onderweg passeer je de oprijlaan naar "Kasteel Asten"

De vervallen oude kasteelruïne is een circa 600 jaar oud rijksmonument.  

De voorburcht, ook een rijksmonument is goed behouden. Een fraaie U-vormige ringbebouwing met  een agrarische functie. De gebouwen zijn nu voor het merendeel als woningen ingericht.

Asten dorp heeft een prima voorzieningenniveau met uitgebreid winkelcentrum met streekfunctie; gezellig centrum met horeca en grote terrassen; binnenzwembad en goed scholenaanbod met het Varendonck College (van VMBO/ VWO/HAVO / GYMNASIUM tot TECHNASIUM).

Door de gunstige ligging van Asten ten opzichte van Eindhoven is dit levendige dorp ook in trek bij mensen van buiten Asten.

De nabij gelegen A67 biedt een goede en snelle verbinding met Eindhoven en Venlo.

 


Algemeen

Aan beide zijden vrijstaande huizen.

Oprit naar grote garage (185m3) aan de linkerzijde van het huis. Garage opgetrokken in steen (half-steens) met platdak constructie. Buitenmaat circa 7,50 x 8,60 mtr. Plafondhoogte garage onderzijde balklaag circa 2,50 mtr. Openslaande deuren aan de voorzijde. Rechter-/tuinzijde twee raamopeningen en deur naar de tuin.

De garage is vrijstaand gebouwd met een brede doorgang met schutting en poort tussen het huis en de garage.

Oostenrijkse woningen: 

Bijna iedereen kent de Oostenrijkse woningen in Nederland. Deze mooie,
houten, vaak alleenstaande huizen zijn meestal zwart van kleur. Ze staan vaak in
groepjes bij elkaar op idyllische plekjes tussen veel groen op een behoorlijke lap grond. Hoe komen zulke woningen in Nederland?

Om het na-oorlogse woningprobleem op te lossen zocht de regering in 1946 naar niet al te dure huizen, die snel te bouwen waren. Die vond men in Oostenrijk bij de firma Thermobaugesellschaft GmbH uit Wenen. In die tijd van schaarste boden deze woningen voor Nederland een aantal belangrijke voordelen. 1. De woningen kwamen in de vorm van een bouwpakket (per trein)naar Nederland, werden ter plaatse in een paar dagen opgezet en waren veel goedkoper dan de bakstenen huizen. 2. Door de speciale isolatie waren zij ’s winters warmer en ’s zomers koeler dan stenen woningen en door de lichtere fundering was ook de prijs gunstiger. 3. De constructie van de woningen was stevig en de woningen werden uitgevoerd als landhuisjes, naar ontwerpen van Nederlandse architecten. Daarbij was rekening gehouden met alle eisen en comfort die hier aan een woning gesteld werden. 

Voor heel Nederland zijn er 800 stuks gekocht door het Ministerie van Volkshuisvesting en Wederopbouw en de woningen zijn betaald met goederen. Er was geen sprake van een gift, donatie of ‘Wiedergutmachung’ zoals men dat noemde. Het was dus een soort ruilhandel tussen Nederland en Oostenrijk. De Oostenrijkers zaten na de Tweede Wereldoorlog verlegen om voedsel en
Nederland ‘betaalde’ deze woningen met zaden, gedroogde groenten en visconserven. Philips heeft voor Eindhoven geruild met aardappelen en radio's. In Eindhoven vaak ook gebouwd als rijtjeshuis en tweekapper.

Voor geïnteresseerden hebben we enkele interessante PDF documenten waaronder een digitaal boek over de Oostenrijkse woningen in Eindhoven met geschiedenis, verbouwingsmogelijkheden en tips.

Veel informatie vindt u zelfs op facebook.

https://www.facebook.com/oostenrijksewoningen/

Verder zeer veel informatie met foto's op: www.oostenrijksewoningen.com

 

 


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0493-722040
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0493-722040
Dijkstraat 43
5721 AN Asten
Neem contact op