Overzicht Huizen / Mauritslaan 6
Verkocht
_DSC3119 (1280x850).jpg

Te koop in Helmond, Mauritslaan 6
€ 659.000 k.k.
Slideshow foto's

5707CN Helmond

Uniek vormgegeven vrijstaand huis met heerlijk vrije tuin.  Alle voorzieningen (slaapkamer en badkamer) en een extra werk/speelkamer op de begane grond.

Voor logees en kinderen drie slaapkamers en een eigen badkamer op de verdieping.

Deze semi-bungalow ligt verscholen in het groen met vanuit alle leefruimtes contact met de tuin.

 

WijkOranjebuurt
Bouwjaar1958
Perceeloppervlakte866 m²
Inhoud700 m³
Vraagprijs€ 659.000 k.k.
AanvaardingIn overleg.

Indeling begane grond

Met de laatste grote verbouwing in 2006 is aan de linkerzijde een uitbouw geplaatst van circa 45 m2. Hier een chique entree/hal met aansluitend een ideale werk / speelkamer. Door het veelvuldig gebruik van openslaande deuren en veel glas kijk je vanuit alle ruimte fraai uit over de voor-/en achtertuin.

Centraal de hal met hardhouten open trap en twee vaste kasten die nog herinneren aan het oorspronkelijke huis. Toiletruimte met wandcloset en fonteintje.

Mooie open living (55m2) aan de voorzijde van het huis. Door het ontwerp met de riante erker zit je als het ware rondom in de tuin. Een mooi effect geeft de brede marmeren vensterbank met daaronder boekenkasten. De living is afgewerkt met een afzelia parketvloer welke prima te combineren is met moderne en klassiek.

In de kamer een moderne Stuv 30-UP houthaard. Uniek aan deze haard zijn de drie gebruiksfuncties: open vuur; een dichte glazen deur en een dichte deur die de warmte wat langer vasthoudt. Draai de deur in de gewenste stand en genieten maar!

Door een interieurbedrijf zijn diverse vaste kasten gemaakt voor stereo installatie; TV en boekenkasten.


vervolg indeling begane grond

De keuken bevindt zich aan de achterzijde. Een heerlijke leefkeuken met een ruim 5 meter brede glazen pui met openslaande deuren naar het terras en een gezellige zithoek met rood leren hoekbank. Hier kun je met een heel gezelschap aanschuiven.

Blikvanger in de keuken is de grote Aga Cooker. Een fantastisch fornuis met 4 ovens; twee kookplaten onder de deksels en een warmhoudplaat. 1,5 meter kookplezier en kookgemak.

Met de linker uitbouw is de keuken vergroot voor een tweede zitje (ons koffiehoekje) van waaruit je optimaal van het dierenleven in de tuin kunt genieten. De Wengé parketvloer is doorgelegd in het koffiehoekje en als achterwand zijn de oude houten delen van de voormalige buitengevel gebruikt.

Vanuit de centrale hal toegang tot de ouderslaapkamer. Een mooie ruime slaapkamer met ook hier een massieve afzelia parketvloer. Aansluitend de parterre badkamer met hoekbad, separate douchecabine, wandcloset en wastafel.


Indeling eerste verdieping

Op de verdieping biedt het huis drie slaapkamers en een tweede badkamer.

Achter de ronde erker aan de voorzijde gaat een fraaie kinderslaapkamer schuil. Vanuit deze kamer heb je bijna rondom uitzicht over de Mauritslaan. Enkele jaren geleden is de grote nis in deze slaapkamer benut voor een hoogslaper. Een fraai, op maat gemaakt slaap/ bergmeubel met enorm veel praktische ruimte: lades; kastdeurtjes; bergruimte voor grote spullen en onverwacht verborgen ruimtes.

De tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van het huis met vanaf hier toegang tot een lage bergzolder boven de keuken.

De derde slaap/logeerkamer is gelegen aan de rechterzijde van het huis. Deze kamer is lang als studeerkamer gebruikt door een van de kinderen. Leuk aan deze kamer is de reeds volwassen rode beuk die je vanaf hier bijna aan kunt raken.

Voor de kinderen een eigen badkamer op de verdieping waarbij is gekozen voor de combinatie van grote witte tegels met vrolijk oranje mozaïek tegels bij het wandcloset en de inloopdouche.


Omgeving en tuin

Thuiskomen in de Mauritslaan geeft een luxe gevoel. Een mooie brede laan, vaak geen auto's in de straat, waar kom je dat nog tegen zo dicht bij het centrum? Vrijstaand is hier echt vrijstaand, op loopafstand van het centrum en het Warandepark.

De grote Japanse Esdoorn in de voortuin is een mooie blikvanger.

Aan de rechterzijde een lange taxushaag en een statige rode beukenboom.

Uniek is de ligging met de achterzijde grenzend aan het riante perceel van de oude villa van mevrouw van Vlissingen. Hierdoor het gevoel van totale vrijheid. Een luxe gevoel, rondom in de natuur zo midden in de stad. We hebben hier een fantastische tijd gehad en gunnen de koper eenzelfde mooie tijd.

Achter in de tuin een halfhoge ronde taxushaag waarachter de trampoline schuil gaat. Een gezellige achtertuin met appelbomen; diverse plukfruit en veel vaste planten en bomen.


Algemeen

*22 jaar geleden is dit huis onder architectuur van Ad van Empel ingrijpend verbouwd. De verrassende nieuwe vormgeving deed voorbijgangers spreken van een boot, de ark van Noah. Van de oorspronkelijke bungalow is weinig intact gelaten en er is toen een complete verdieping voor de kinderen aan toe gevoegd. De hoofdvorm van beneden is hierbij in een kleiner volume herhaald.
*De laatste verbouwing dateert van 2006. Kantoor/werkruimte met fraaie entree aan de linkerzijde. Medio 2016 is hier en op de verdieping een airco installatie aangelegd (Mitsubishi met split-unit).
*De achterzijde is weer verrassend anders met horizontale belijning en een enorme gemetselde schoorsteen met buiten openhaard. Zeer kenmerkend zijn ook de grote dakoverstekken waardoor de gevels altijd droog blijven.
*Door de lengte (circa 15 m.) van het huis verrassend veel leefruimte. Een bijzonder sfeervol en karakteristiek huis.
*In de achtertuin is recent een sfeervol bijgebouw gerealiseerd van duurzaam Western Red Cedar. Aan de voorzijde een fietsenberging met bergzolder en aansluitend een stoere mancave/ hobbyruimte met aansluiting voor een houtkachel. Bijzonder zijn de enorme ramen met trippel beglazing in de achtergevel van de mancave. Aan de voorzijde van dit bijgebouw een gezellige terrasoverkapping met handige bergkasten.
*Het huis is voorzien van spouwmuur, dakisolatie en isolatieglas.
*Kozijnen grotendeels hardhout. Geheel voorzien van isolatieglas. Deels HR ++ glas in de laatste uitbouw en de keuken.
*Woonoppervlakte: 200m2.
*Inhoud circa 700 m3.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op