Overzicht Huizen / Mauritslaan 6

Te koop in Helmond, Mauritslaan 6
€ 700.000 k.k.
Slideshow foto's

5707CN Helmond

Uniek vormgegeven vrijstaand huis met heerlijk vrije tuin.  Alle voorzieningen (slaapkamer en badkamer) en een luxe kantoor/werkruimte op de begane grond.

Deze semi-bungalow ligt verscholen in het groen met vanuit alle leefruimtes contact met de tuin.

Toplocatie Mauritslaan.

WijkOranjebuurt
Bouwjaar1958
Perceeloppervlakte866 m²
Inhoud700 m³
Vraagprijs€ 700.000 k.k.
AanvaardingIn overleg.

Indeling begane grond

Met de laatste grote verbouwing in 2009 is aan de linkerzijde een uitbouw geplaatst van circa 45 m2. Hier een chique entree/hal met aansluitend een kantoor/ werkruimte. Door het veelvuldig gebruik van openslaande deuren en veel glas kijk je vanuit deze ruimte fraai uit op de tuin.

Centraal de hal met hardhouten open trap en twee vaste kasten die nog herinneren aan het oorspronkelijke huis. Toiletruimte met wandcloset en fonteintje.

Mooie open living (55m2) aan de voorzijde van het huis. Door het ontwerp met de riante erker zit je als het ware rondom in de tuin. Een mooi effect geeft de marmeren vensterbank met daaronder deels boekenkasten. De living is afgewerkt met een fraaie afzelia parketvloer welke prima te combineren is met een moderne of klassieke stijl.

In de kamer een moderne hangende Stuv houthaard welke zowel als open haard als dichte kachel gestookt kan worden. Door een interieurbedrijf zijn diverse vaste kasten gemaakt.


vervolg indeling begane grond

De keuken bevindt zich aan de achterzijde. Een heerlijke, ouderwetse leefkeuken met vier openslaande deuren naar het terras en een royale zithoek waarin nu een moderne rode hoekbank is geplaatst. Hier kun je met een heel gezelschap aanschuiven. De blikvanger van de keuken is een zwarte Aga Cooker. Een fantastisch fornuis met 4 ovens; twee kookplaten onder de deksels en een warmhoudplaat. 1,5 meter kookplezier en kookgemak. 

Aansluitend aan de keuken een gezellig zitje bij de tuin. De Wengé parketvloer geeft een mooi contrast met de hoogglans witte kozijnen en robuuste houten achterwand.

Vanuit de centrale hal toegang tot de ouderslaapkamer. Een mooie ruime slaapkamer met ook hier een massief houten afzelia parketvloer. Aansluitend een badkamer met een groot hoekbad, separate douchecabine, wandcloset en wastafel.  


Indeling eerste verdieping

Op de verdieping biedt het huis drie slaapkamers en een tweede badkamer.

Achter de ronde erker aan de voorzijde gaat een fraaie kinderslaapkamer schuil. Vanuit deze kamer heb je bijna rondom uitzicht over de Mauritslaan. Enkele jaren geleden is de grote nis in deze slaapkamer benut voor een hoogslaper. Een fraai, op maat gemaakt meubel met enorm veel praktische bergruimte: lades; kastdeurtjes; bergruimte voor grote spullen en onverwacht verborgen ruimtes. Vanuit de hoogslaper bijna rondom uitzicht over de mooie straat.

De tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van het huis met vanaf hier toegang tot een lage bergzolder boven de keuken.

De derde slaap/logeerkamer is gelegen aan de rechterzijde van het huis. Deze kamer is lang als studeerkamer gebruikt door een van de kinderen. Leuk aan deze kamer is de beukenboom die je vanaf hier bijna aan kunt raken.

Voor de kinderen een eigen badkamer op de verdieping waarbij is gekozen voor de combinatie van grote witte tegels met vrolijk oranje mozaïk tegels bij het wandcloset en de inloopdouche.


Omgeving en tuin

Thuiskomen in de Mauritslaan geeft een luxe gevoel. Een mooie brede laan, vaak geen auto's in de straat, waar kom je dat nog tegen zo dicht bij het centrum? Vrijstaand is hier echt vrijstaand, op loopafstand van het centrum en het Warandepark.

De grote Japanse Esdoorn die pas enkele jaren terug is geplant zorgt voor geborgenheid en rust vanuit het huis.

Aan de rechterzijde is een statige beukenboom geplant. Deze rode beuk zorgt voor een mooie overgang tussen de beide huizen Mauritslaan 4 en 6. 

Uniek is de ligging met de achterzijde grenzend aan het riante perceel van de oude villa van mevrouw van Vlissingen. Hierdoor het gevoel van totale vrijheid. Een luxe gevoel, rondom in de natuur zo midden in de stad. We hebben hier een fantastische tijd gehad en gunnen de koper eenzelfde mooie tijd.

Achter in de tuin een halfhoge ronde taxushaag waarachter de trampoline schuil gaat. Een gezellige achtertuin met appelbomen; diverse plukfruit en veel vaste planten en bomen.


Algemeen

22 jaar geleden is dit huis onder architectuur van Ad van Empel ingrijpend verbouwd. De verrassende nieuwe vormgeving deed voorbijgangers spreken van een boot, de ark van Noah. Van de oorspronkelijke bungalow is weinig intact gelaten en er is toen een complete verdieping voor de kinderen aan toe gevoegd. De hoofdvorm van beneden is hierbij in een kleiner volume herhaald. 

De laatste verbouwing dateert van 2006. Kantoor/werkruimte met fraaie entree aan de linkerzijde. Medio 2016 is hier en op de verdieping een airco installatie aangelegd (Mitsubischi met split-unit).

Opvallend is het karakteristieke, gebogen voorfront. Vanaf de zijkant doet het huis denken aan een Amerikaans houten huis zoals je die vaak ziet met grote overstekken en veranda's. De achterzijde is weer verrassend anders met als blikvanger een grote schoorsteen met buiten openhaard. 

Het huis is veel groter dan het lijkt met een lengte van ruim 15 meter. Van het oorspronkelijke houten huis zijn nog veel details intact gelaten. Een bijzonder sfeervol huis met een eigen karakter.

In de diepe achtertuin (er is later een perceel grond bij gekocht) is recent een fraai houten bijgebouw gerealiseerd van duurzaam Western Red Cedar hout. Hier een gezellige terrasoverkapping met handige bergkasten; een fietsenberging en een prachtige mancave met kachelaansluiting, muurisolatie en zelfs tripple beglazing in de grote gevelramen.

Het huis is voorzien van spouwmuur, dakisolatie en isolerende beglazing.

Kozijnen grotendeels hardhout. Geheel voorzien van isolatieglas. Deels HR ++ glas in de laatste uitbouw en de keuken.

Woonoppervlakte: 200m2.

Inhoud circa 700 m3.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op