Overzicht Huizen / Mauritslaan 10

Te koop in Helmond, Mauritslaan 10
€ 1.070.000 k.k.
Slideshow foto's

5707 CN Helmond

Luxueuze dertiger jaren villa met dubbele garage en zwembad.

Vanaf de voorzijde ingetogen, waardoor je bij binnenkomst totaal verrast wordt door de speelsheid en ruimtelijkheid van dit statige huis.

In 2009 is het huis onder architectuur verbouwd. Met deze ingrijpende verbouwing is moderne luxe, extra leefruimte en allure toegevoegd zonder afbreuk te doen aan de jaren dertig stijl.

WijkOranjebuurt
Bouwjaar1935
Perceeloppervlakte1120 m²
Inhoud1400 m³
Vraagprijs€ 1.070.000 k.k.
AanvaardingIn overleg.

Indeling begane grond

Thuiskomen in de Mauritslaan geeft een luxe gevoel. Een mooie brede laan, vaak geen auto's in de straat, waar kom je dat nog tegen zo dicht bij het centrum? Vrijstaand is hier echt vrijstaand, op loopafstand van centrum èn het Warandepark. 

De villa bood altijd al veel leefruimte met een fantastische eerste en tweede verdieping en is sinds de verbouwing helemaal top. De nieuwe indeling sluit naadloos aan op de eisen van een modern gezin met o.a. een riante woonkeuken; verschillende leefruimtes beneden; zwembad; sauna; en een sfeervolle overkapping met buiten open-haard. Door de praktische indeling en de twee hoofdingangen is het huis ook ideaal te gebruiken voor kantoor/praktijk aan huis. Tevens is er genoeg ruimte voor een au pair in huis zonder dat je daar aan privacy voor hoeft in te leveren.

Vanuit de hal toegang tot de verschillende leefruimtes en een fraai trappenhuis. De keuken is het hart van het huis 40 m2 leefkeuken over de volle breedte van het huis met één grote glaswand en openslaande tuindeuren waardoor je als het ware in je tuin zit te eten. De schitterende Bulthaup keuken geeft een stoere uitstraling en biedt alle luxe en kwaliteit die je van dit top merk mag verwachten. Het is een feest om in deze keuken te mogen leven, koken en samen met familie en vrienden na te genieten met uitzicht over de tuin en de gashaard die op tafelhoogte lekker brandt.


vervolg indeling begane grond

Met de verbouwing is tussen de woonkamer en de keuken een speel/loungekamer gecreëerd. De speelse opening tussen de keuken doorloop en deze speelkamer is een erg leuke vondst van de architect, waardoor er tijdens het koken contact is met de spelende kinderen. Een fijne plek om te chillen onder toeziend oog van de ouders.

De woonkamer heeft een prettige maatvoering (circa 7 x 6 meter) met aan drie zijden ramen dus heerlijk licht en met een mooi zicht op de onder architectuur aangelegde voor- en zijtuin. De openhaard is centraal gesitueerd. Een perfecte kamer om Kerst en sinterklaasavonden door te brengen met het gezin.

Verder op de begane grond nog een kantoor/bibliotheek. Sereen en rustig gesitueerd aan de voorzijde van het huis.

Tussen garage en huis een privé achterom, ideaal met kinderen. Ruimte voor jassen en schoenen, een ruime was/bergruimte en vanaf hier toegang tot de wijnkelder. De bijkeuken achter de keuken is ook ingericht met Bulthaup apparatuur en biedt enorm veel extra keukenruimte.


Indeling eerste verdieping

Een riante overloop biedt toegang tot vier slaapkamers, de badkamer voor de kinderen en een separate toiletruimte.

De masterbedroom is gesitueerd aan de achterzijde en staat garant voor een goede nachtrust. De ouders hebben een eigen gerieflijke badkamer met grote inloop/stortdouche, gescheiden wastafels en handige kasten/spiegelwand. Heel prettig is de hier aanwezige vloerverwarming.

De kinderkamers zijn alle drie ruime, sfeervolle slaapkamers en de tweede badkamer is natuurlijk ideaal. Hier een lekker ligbad, een comfortabele inloopdouche en met meerdere kinderen is de dubbele wastafel en ook nog een extra wastafel op de voorste slaapkamer heel handig.


Indeling tweede verdieping

Als je de deur opent naar de zolder loop je via een mooie trap naar boven en kom je in op een zolder zoals je die enkel en alleen in dit soort villa's tegenkomt. 

De middenbeuk is open gelaten tot in de nok met vide zolders boven de kamers aan de voor-/en achterzijde van het huis. Zo hoog dat je hier een hoge schommel op zou kunnen hangen. Door de twee dakkapellen aan weerszijde van het huis een opvallend lichte, open ruimte. Ideaal als avontuurlijke speelplek voor de kinderen. Voetbalspel, biljart, treinrails. Hier is alles mogelijk...

De zolder is in authentieke sfeer afgewerkt met antieke kaasplanken vloer voor een warme knusse sfeer. De drie slaapkamers (in totaal 7 slaapkamers) op de zolder zijn geïsoleerd en hebben een authentieke uitstraling en ook alle drie een dakkapel van waaruit je vanaf grote hoogte prachtig uitkijkt over de groene woonomgeving.


Omgeving en tuin

*Van achter uit de tuin zie je een compleet ander huis. Breed aanzicht, veel glas en mooi met de twee statige schoorstenen die perfect passen in het plaatje van toen en nu. De tuin is helemaal onder architectuur aangelegd. Vele privacy maar vooral ook gemak en ruimte om te spelen en te genieten. Ook hier is gebruik gemaakt van de moderne mogelijkheden met luxe tuinverlichting; speakers voor muziek en een automatische sproei installatie.
*Eye-catcher hier is het zalige overdekte terras. Gebouwd in passende oude stijl, ruim bemeten en daardoor ideaal te gebruiken zelfs met een klein gezelschap. De overkapping is verwarmd en tevens voorzien van een sfeervolle buiten openhaard en biedt het hele jaar door gelegenheid om lekker buiten te zitten.
*De sauna achter de garage kan van binnenuit maar ook vanuit de tuin worden geopend. Men kan gebruik maken van een infrarood sauna en een Finse sauna. Samen met een douche, toiletruimte en kleine relaxruimte én in combinatie met het zwembad een heerlijke plek om te relaxen.
*De omgeving van de Mauritslaan biedt groene rust pal tegen het bruisende centrum van de stad Helmond. Bijzonder aan deze locatie is het feit dat tot 1920 alles grondbezit was van de kasteelheren: de familie Wesselman. Nadat in 1921 het kasteel verkocht werd aan de gemeente werden mondjesmaat percelen verkocht gelegen tussen het kasteel en het Warandepark (het oude jachtgebied van het Kasteel). De ongeschonden landelijkheid zo vlak bij de stad is uniek in Nederland en maakt de Oranjebuurt tot een zeer attractieve woonomgeving. Brede lommerrijke straten; monumentale bomen; het nabij gelegen park; prachtige villa's en sfeervolle straten maken een wandeling door de wijk erg plezierig.
*Het Steenweg kwartier met het Speelhuis theater; het Havenplein, vele restaurants en grote zaterdagmarkt; u kunt overal lopend naar toe.

Eén van de kinderen omschreef het huis en de ligging perfect: In het huis op de Mauritslaan heb ik altijd fijn gewoond. Als kind heb je er alles wat je maar kunt wensen: een zwembad, een grote tuin en genoeg ruimtes om verstoppertje te spelen. Daarnaast vind ik het huis erg mooi. De combinatie van het oude huis met de lekkere grote woonkeuken en de heerlijke tuin is echt heel gaaf. Het huis voelt enorm fijn, warm groot en knus tegelijk. Het huis is gelegen in de Oranjebuurt, dicht bij de stad en dicht bij de hockey-, tennisclub en golfbaan.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op