Overzicht Huizen / Jan Hokaarsstraat 5
Verkocht
20191023_160541 (1280x960) (2).jpg

Te koop in Helmond, Jan Hokaarsstraat 5
€ 500.000 k.k.
Slideshow foto's

5708 CX Helmond

Modern vormgegeven vrijstaande villa (levensloopbestendig) met garage.

De architect kreeg in 1993 van een echtpaar de opdracht om een vrijstaand huis te ontwerpen met extra veel leefruimte op de begane grond, een verdieping met slaapkamers en de mogelijkheid in de toekomst de riante werkkamer om te bouwen tot slaapkamer.

WijkStiphout
Bouwjaar1994
Woonoppervlakte162 m²
Perceeloppervlakte538 m²
Inhoud747 m³
Vraagprijs€ 500.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Dit huis weet je te verrassen...

Het unieke ontwerp van het huis biedt aan de buitenkant vanuit verschillende hoeken telkens weer een andere aanblik. Persoonlijk vind ik de voorzijde heel sterk met de krachtige bakstenen hoofdgevel parallel aan de straat als blikvanger. Mooie horizontale detailleringen in gevel en schoorsteen en het ronde raam als speels accent.

Ook de binnenzijde is verrassend anders waarbij de verschillende leefruimtes in open verbinding met elkaar staan. Dit, in combinatie met het hoge plafond in de zitkamer, geeft een fraaie ruimtelijkheid aan de leefruimte beneden.

Hal met een moderne open trap als statement. 

Aan de voorzijde een ruime zithoek. Mede door de uitgekiende raamverdeling in combinatie met de verlaagde vloer heeft de kamer een prettige geborgenheid, maar ook veel daglicht vanaf drie zijden. Ook het hoge raam in de zijgevel hoort bij de zitkamer. 

Voor de tussenseizoenen en de winter zorgt de moderne Boley gas openhaard voor aangename warmte en sfeer. De ronde gedekte tafel op de foto's staat in het centrale gedeelte van de living met vanaf hier een mooi zicht op de groene woonomgeving van de Jan Hokaarsstraat. De begane grond is afgewerkt met een marmeren vloer met vloerverwarming.


vervolg indeling begane grond

Aan de tuinzijde de eethoek en open keuken met aansluitend het zonneterras en de fraai aangelegde tuin.

Een eethoek met ruimte voor een grote eettafel voor de hele familie. De keuken is ingericht met een klassieke hoogglans hoekinrichting met een keramische kookplaat, ingebouwde vaatwasser, combi oven/magnetron en koelkast. Door de grote aluminium schuifpui (schuif en kantel) is er optimaal contact met de tuin.

Ook hier aan de achterzijde weer het mooie open karakter doordat de leefruimte bij de keuken naadloos doorloopt in de riante study/werkkamer. Ook vanuit deze ruimte is er weer zicht op de tuin en een buitendeur naar het terras. Deze achterste ruimte heeft het laatste jaar dienst gedaan als parterre slaapkamer. Tevens is aansluitend een nieuwe badkamer gerealiseerd in 2019 met inloopdouche, badmeubel en toilet.

Tussen de keuken en de garage een royale bijkeuken/inloopprovisiekast.


Indeling eerste verdieping

Vanuit de hal via een moderne trap naar de verdieping. Doordat hal en woonkamer in open verbinding met elkaar staan en het hoge plafond dat tot het dak doorloopt, krijg je een leuke doorkijk naar de leefruimte beneden. 

Een overloop waaraan twee slaapkamers, beide gesitueerd aan de koele achterzijde van het huis, een separate toiletruimte, een badkamer vanuit de ouderslaapkamer en een eenvoudige natte ruimte met voor de logees een eigen douche en aansluiting voor een wasmachine. Deze ruimte zit achter het ronde raam in de voorgevel. 

De ouderslaapkamer met eigen badkamer is gesitueerd aan de linkerzijde van het huis met aan de achterzijde een kleine dakkapel en uitzichtraam in de topgevel. Prettig is de privé badkamer die slechts vanuit deze slaapkamer te bereiken is.


Omgeving en tuin

Het huis is gebouwd op een hoekperceel waarbij goed gebruik is gemaakt van de mooie locatie. 

Keurig aangelegde tuin met een poortje naar de zijstraat. Tuinberging opgetrokken in dezelfde gevelsteen als het huis. Mooie volgroeide tuin met enkele bomen, mooie struiken en vaste planten. 

Een blikvanger in de herfst is de prachtige Japanse esdoorn in de voortuin.

Vanuit de living uitkijk over twee rustige, brede straten met vrijstaande villa's en plantsoenen. 

De straat voor het huis loopt uit op een pleintje en is heerlijk rustig. Een fijne buurt met nog echt contact met de bewoners. Aan de linkerzijde loopt de straat naar een fraai aangelegd wijkpark.

Gelegen in het fraaie Stiphout  op en steenworp afstand van het winkelcentrum, lagere- en middelbare scholen, diverse sportverenigingen, de golfbaan en de Stiphoutse bossen. Ook het ziekenhuis en het centrum van Helmond zijn in 5 minuten bereikbaar.

Prima autoverbinding naar Eindhoven (binnen 15 minuten).


Algemeen

Begane grond voorzien van marmeren tegelvloer met vloerverwarming. 

Nefit HR combiketel geplaatst circa 2016. 

Het huis is in eigen beheer gebouwd; ontworpen en onder supervisie van architect, bouwkundig ingenieur en kunstenaar Willem Witlox.

Rondom onderhoudsarme kozijnen. Vloer, spouwmuur en dakisolatie. Isolatieglas. 

Fijn licht en zonnig huis waarin de gehele dag door van 's morgens vroeg tot in de avond het zonlicht ergens het huis binnen komt. Dit maakt dit huis erg prettig om in te vertoeven. 

Diepe garage, binnendoor bereikbaar dus ook handig als extra opslagruimte.

Zoekt u een vrijstaand huis met tuin op een rustige gewilde locatie? 

Zoekt u een huis met lef en met karakter?

Geen standaard, dertien in een dozijn huis.

Dan is dit huis in Stiphout een mooie kans.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0493-722040
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0493-722040
Dijkstraat 43
5721 AN Asten
Neem contact op