Overzicht Huizen / Heuvelstraat 21
Verkocht
_DSC1820 (1280x850).jpg

Te koop in Deurne, Heuvelstraat 21
€ 485.000 k.k.
Slideshow foto's

5751 HM Deurne

Fraai vormgegeven zeventiger jaren villa met garage en grote tuin direct tegen het centrum van Deurne.

Herkenbaar wonen in een straat met karakter. 

Het bouwperceel was al sinds 1930 in eigendom van de familie waarna pas in 1975 deze villa is gebouwd. Het huis staat rondom vrij en heeft een prachtig aangelegde achtertuin met volwassen groen en 100% privacy.

WijkCentrum locatie
Bouwjaar1975
Perceeloppervlakte1095 m²
Inhoud790 m³
Vraagprijs€ 485.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Na de 50-er en 60-er jaren waarin vooral recht en zakelijk werd gebouwd kwam er ruimte voor vernieuwing. De huizen werden meer open, sfeervoller en er werd veel meer kleur gebruikt in het interieur. Typerend zijn de grote raampartijen, grote woonkamers met vide. Prettige huizen met leefruimte, veel glas en licht.

Dit huis, door een aannemer gebouwd voor het eigen gezin ademt nog steeds de sfeer van die tijd. Het huis is nog precies zoals het in 1975 is gebouwd. Een oerdegelijk gebouwd huis met mooie detailleringen als de schuin richting de tuin doorgezette gevels, de jaren zeventig keuken met bulthaup keukeninrichting en Wengé houtgebruik.

Overdekte entree en royale hal met open trap (Wengé traptreden) en praktische garderobe (Wengé kapstok). Toiletruimte. Openslaande deuren naar de grote open leefruimte die aan drie zijden op de tuin is georiënteerd. Hier eerst een meer besloten zithoek met openhaard (inbouwkachel) en  natuurstenen blad dat als een strak horizontaal element is toegevoegd. Het linkerdeel van de living heeft een ruimtelijke vide en veel glasoppervlak waardoor dit deel van de kamer baadt in het zonlicht. Het zicht op de tuin is fantastisch. Sfeervolle eiken parketvloer.

 

 

 

 


vervolg indeling begane grond

In de huidige situatie is de keuken met een kastenwand afgescheiden van de living. Constructief heeft deze wand geen functie zodat ook liefhebbers van een open keuken hier hun droomkeuken kunnen realiseren.

De keuken heeft een prima maatvoering met veel bergkasten en het aanrecht onder het raam. Hier nog de originele keurige keukenopstelling met karakteristieke ronde aluminium deurgrepen en onverwoestbaar rvs aanrechtblad en inbouwapparatuur.

Vanuit de keuken een extra deur naar de hal, een koele, verdiepte provisiekelder en aansluitend een ruime bijkeuken. De bijkeuken is ruim bemeten en praktisch met een stortbak, aansluitingen voor het witgoed en diverse inbouwkasten.

Rechts van het huis een grote garage welke opgedeeld is in een dubbele garage met aan de achterzijde een afgescheiden werk/hobbyruimte en een separate buitenberging. Een slim detail is de kleine overkapping meteen bij de achterdeur met toegang tot de garage en buitenberging waardoor de toegang hier droog en beschut is.


Indeling eerste verdieping

Via een chique bordestrap met Wengé traptreden ga je naar de eerste verdieping.

Het huis heeft vier ruime slaapkamers. Alle drie de kinderslaapkamers zijn voorzien van een vaste wastafel.

De grootste slaapkamers bevinden zich aan de linkerzijde van het huis. In deze slaapkamers zijn diepe ingebouwde kasten gemaakt. Voldoende ruimte voor uw garderobe en toch nog volop ruimte voor losse kasten en/ of een kaptafel. De achterwand van de muurkasten grenzen aan de vide van de living. 

Vanuit de ouderslaapkamer rechtstreeks toegang tot de badkamer. Een compleet uitgevoerde maar wel gedateerde badkamer met ligbad, separate douche, twee wastafels en 2e toilet.


Zolder

Via een vlizotrap bereikbare bergzolder in drie delen.

Royale, geheel begaanbare bergzolder met in de topgevel twee kleine ramen die zorgen voor daglichttoetreding en ventilatie mogelijkheid.


Omgeving en tuin

De straatnaam Heuvelstraat werd bij de wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930 officieel vastgesteld. In de bijlagen van besluit nr. 100 werd de Heuvelstraat omschreven als: voor den weg of de straat loopende van uit den Helmondschendijk naar de Stationsstraat over den Heuvel. In de openbare raadsvergadering van 28 augustus 1930 gaf de gemeenteraad haar goedkeuring aan deze naamgeving.

Op 4 januari 1782 kocht kolonel Christiaan Leonhardi in Deurne van Gerrit Hamden "een perceel groenland ontbloot van het houtgewas om daar een huis te bouwen". Het huis kwam rond 1786 gereed waarna het gezin van Christiaan Leonhardi er ging wonen. Het huis is anno 2016 nog terug te vinden op het huidige adres Heuvelstraat 29. Dit is een van de oudste huizen van Deurne.

De destijds riante zijtuin van dat oude huis op Heuvelstraat 29 is in 1930 deels verkocht en oorspronkelijk opgesplitst in drie bouwkavels waarvan er twee in handen zijn gekomen van de familie. In 1975 is door hun besloten om niet twee maar een vrijstaand huis te bouwen op deze twee percelen.

De architect had hierdoor meer ruimte en vrijheid om hun droomhuis te ontwerpen.

Het brede perceel (ruim 26 meter) en de vrije achtertuin met volwassen bomen zorgen voor een heerlijk vrij gevoel. Aan de linkerzijde een flinke zijtuin en aan de rechterzijde een brede oprit met ruimte voor vier auto's en een dorpse achterom naast de garage.

De familie heeft vanaf de bouw in 1975 ten volle genoten van het huis en deze fijne buurt.

Deurne biedt een gezellig centrum met winkels en horecagelegenheden en heeft een eigen NS Station. Beide zijn gelegen op loopafstand.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op