Overzicht Huizen / Helmondseweg 15
Verkocht
_DSC7249 (1280x850).jpg

Te koop in Aarle-Rixtel, Helmondseweg 15
€ 550.000 k.k.
Slideshow foto's

5735 RA Aarle-Rixtel

Modern vrijstaand woonhuis met garage en parkachtige bostuin.

Gelegen aan een fraaie laan omgeven door vrijstaande villa's op riante percelen.

Uniek: toekomstbestendig met parterre slaap en badkamer maar toch ook drie grote slaapkamers en douche op de 1e verdieping.

Bouwjaar2000
Woonoppervlakte160 m²
Perceeloppervlakte2785 m²
Inhoud735 m³
Scherpe prijs€ 550.000 k.k.
AanvaardingIn overleg.

Indeling begane grond

Medio 2000 is het moederperceel opgesplitst in twee bouwpercelen waarbij het linkerdeel met daarop het oude huis is verkocht aan een derde en de eigenaar zelf dit rechterdeel heeft gehouden met nog steeds een zeer ruim perceel van 2785 m2.

Hier is een vrijstaand huis gebouwd met alle leeffuncties op de begane grond maar ook nog voldoende ruimte voor logees en hobby's. Hierdoor is het een multifunctioneel huis geworden.

Hal met tegelvloer, meterkast, toiletruimte met wandcloset en fonteintje, hardhouten open trap. Prettige lichte woonkamer met grote raampartijen in de voorgevel en zijgevel en een schuifpui naar de serre. De tegelvloer (met vloerverwarming) heeft een rijke schakering lichte tinten en kan met zowel modern als klassiek gecombineerd worden. In de later aangebouwde serre zijn dezelfde vloertegels gelegd. Aan de voorzijde met de vensterbank geïntegreerde lage boekenkasten. 

De keuken is geplaatst in de tussenbouw tussen het huis en de garage. Hier een eenvoudige nette inrichting met diverse inbouw apparatuur: 5-pits gasfornuis; afzuigkap; combi-magnetron; vaatwasser; en close-in boiler. Vanuit de keuken een raam naar de serre en aan de voorzijde kasten en een kleine eettafel voor het ontbijt. Vanaf hier kijkt u uit op de oprit en riante voortuin. 

 

 


vervolg indeling begane grond

De woonkamer en keuken liggen aan de zonzijde. De parterre slaapkamer en badkamer zijn gesitueerd aan de koele zijde van het huis.

Bij het ontwerp van het huis was de opdracht dat het huis toekomstbestendig moest zijn. Aan de linker achterzijde zijn een slaapkamer en badkamer gerealiseerd. Ouder slaapkamer ( 480 x 320) met aansluitend een keurige, ruime badkamer met grote inloopdouche met glaswand (voorheen een ligbad), twee wastafels, decorradiator en een tweede toilet. De slaapkamer heeft een buitenraam in de zijgevel, grenzend aan de ook nog circa 11 meter brede zijtuin. Aan privacy hier dus geen gebrek... Aan de achterzijde van het huis is later een tuinkamer/serre gebouwd. Vanuit hier rondom zicht op de bostuin die hier in de loop der jaren is ontstaan. De eigenaar hield van de natuur en dat zie je terug in deze tuin. Hoge bomen, struiken en vaste planten. Een paradijs voor vogels en kleine dieren die je hier dan ook in grote getale aan kunt treffen. 

Vanuit de keuken toegang tot de aanpandige garage. Deze is in dezelfde bouwkwaliteit gezet als het huis, in spouw en geheel geïsoleerd. Hier vindt u naast de bergvliering (met vlizotrap) ook nog een vaste trap naar een verrassend grote kelder.

 


Indeling eerste verdieping

Op de eerste verdieping biedt dit huis drie slaapkamers, 2e badkamer, vaste inloopkast en een separate cv-ruimte. Door de hoge nok en de stijle dakhelling zijn dit drie verrassend grote slaapkamers geworden die niet veel voor elkaar onder doen in ruimte en functionaliteit.

De slaapkamer aan linker achterzijde is de meest speels ingedeelde kamer met raam in de zijgevel en een nis met een leuk, op maat gemaakt wandmeubel. Hier zit ook een vaste wastafel. Slaapkamer drie en vier liggen aan de rechterzijde van het huis.

Aan de voorzijde een ruime doucheruimte met wandcloset, wastafel en douchecabine zodat u en de kinderen hun eigen badkamer tot beschikking hebben.

CV ruimte met opstelling van gas cv combiketel.

De afwerking op de verdieping is neutraal, net en nog als nieuw omdat deze enkel als logeer en werkruimte in gebruik is geweest.

2e verdieping: Via een vlizotrap te bereiken (tweede) bergzolder in de hoogste punt van het huis.


Omgeving en tuin

De Helmondseweg is een fraaie brede laan met aan weerszijden vrijstaande villa's. Zeker aan de linkerzijde vanaf Aarle-Rixtel bezien zijn de kavels allemaal riant te noemen met veelal karakteristieke landhuizen en parkachtige tuinen.

Verderop richting Helmond gaat deze weg over in de Aarle-Rixtelseweg. Deze weg wordt gezien als de ‘Goudkust’ in het zuidoosten van Noord-Brabant. De lange weg is bekend met name vanwege de vele textielfabrikanten die hier eens woonden.

Vanaf dit huis fiets/wandel of rijd je met plezier vanuit het gemoedelijke dorp Aarle-Rixtel richting het drukkere Helmond. Halverwege links de Golfbaan en aan het eind van deze prachtige laan het stadswandelpark de Warande met dierenweide en de hockeyclub.

Aarle-Rixtel is een gezellig Brabants dorp met een goed aanbod aan dagwinkels in en rondom de Dorpsstraat. Het dorp is van oudsher bekend van het Kasteel Croy, de Artex en de befaamde klokkengieterij Petit & Fritsen welke recent is overgenomen door Koninklijke Eijsbouts uit Asten.  De Dorpsstraat is nog steeds een fraaie authentieke straat waarin het dagelijkse leven zich afspeelt met de bakker, slagerij, horeca en terrassen.  

 

 

 


Algemeen

*Een perceelgrootte die je maar zelden tegenkomt in combinatie met een huis van dit recente bouwjaar.
*Uw gezin wil een zwembad?
*Nooit meer parkeerproblemen!
*In en uit het dorp / de stad.
*Volledig geïsoleerd volgens maatstaven 2000 waarna later ook nog zonnepanelen zijn geplaatst zorgen voor een lage energienota. 
*Glasvezelaansluiting    
*Elektrische zonwering                                                                                                   
*Serre met schuifdeuren en horren.
*Elektrische segmentdeur.
*Voorzien van centraal stofzuigsysteem. Unit is geplaatst in de garage. Ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor allergie. In de wanden zitten aansluitingen weggewerkt (soort van stopcontacten) waarop een lange slang aangesloten kan worden. Nooit meer gesleep met stofzuiger of vervelende geurtjes en een nagenoeg stille oplossing.
*De unit van de 11 zonnepanelen (2013) is geplaatst op de verdieping.                                  
*Voor het voortgezet onderwijs kan gekozen worden voor Gemert, Helmond en Eindhoven.            


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op