Overzicht Huizen / Helmondselaan 20

Te koop in Helmond, Helmondselaan 20
€ 200.000 K.K.
Slideshow foto's

5702 NN Helmond

Karakteristiek jaren dertig hoekhuis met dubbele carport!

Zeer gewilde woonstraat op loopafstand van het centrum en de straat uit en je staat bij het kapeletje van Binderen.

 

Bouwjaar1936
Woonoppervlakte120 m²
Perceeloppervlakte242 m²
Inhoud300 m³
Koopprijs€ 200.000 K.K.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Een echte privé toegang door de enorme frontbreedte van het huis. Parkeren is natuurlijk geen enkel probleem met de dubbele carport. Vanuit hier de achterom naar de patiotuin met gezellige overkapping en ruime fietsenberging. De tuin heeft lekker veel zon en nagenoeg geen inkijk. Hal met lichte tegelvloer, gemoderniseerde toiletruimte met wandcloset en fonteintje. Meterkast met 7 groepen. Door de ligging op de hoek met bijna rondom tuin heeft het huis grote ramen met vanaf elke plek in huis uitkijk op tuin en bomen. De zonligging is zeer gunstig zodat de woonkamer en keuken heerlijk licht zijn. De zon draait perfect om het huis heen! In de zomer heerlijk koel door de bomen en in de winter komt de zon volop binnen. De begane grond is afgewerkt met een lichte tegelvloer en voorzien van vloerverwarming. Een fijne royale zithoek aan de voorzijde waar ruimte is voor een grote hoekbank. Verder een ruime eethoek aan de zijde van de open trap bij de doorloop naar de keuken. Vanuit de keuken kijk je richting de carport. De keuken is keurig afgewerkt met een hoekopstelling en groot raam boven het aanrecht. Diverse inbouwaparatuur: oven; gaskookplaat; vaatwasser en koelkast. Aansluitend een royale bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger en volop bergruimte. Vanaf hier toegang tot de achtertuin met zonneterras. De tuin is zoveel mogelijk onderhoudsvriendelijk aangelegd met sierbestrating en vaste bloemenborders. Voor de koelere avonden is een overkapping aangelegd waar u tot in de late uurtjes warm en droog kunt zitten. Hier kan het tuinstel makkelijk buiten blijven staan. 


Indeling eerste verdieping

Op de eerste verdieping een heerlijk ruime ouderslaapkamer met draai-kantelraam zodat ook overdag veilig gelucht kan worden zonder dat het meteen binnen regent. Met het rolluik kan deze kamer echt donker worden gemaakt. Daarnaast veel comfort doordat de gehele woning voorzien is van kunststof kozijnen met HR++ glas.  De meeste ramen zijn uitgevoerd als draai-kantelramen (geen schilderkosten..). De tweede slaapkamer is gesitueerd aan de andere zijde van de lange gang. De overloop en beide slaapkamers zijn afgewerkt met een sfeervolle houtlook laminaatvloer. Tussen de slaapkamers een ruime badkamer met whirlpool ligbad, separate douchecabine en bij het oude karakter van het het huis passende grote wastafel. Naast en onder de enorme wastafel bergruimte in naturel houttint. De douche is recent nog voorzien van een luxe douchegarnituur. Speelse hippe scheidingswand van glazen bouwsteen tussen ligbad en douche waar in de avond het licht doorheen filtert.


Indeling tweede verdieping

Via een vaste trap op de sfeervolle overloop is ook de tweede verdieping bereikbaar. Hier biedt het huis veel bergruimte met vaste kasten in de dakschuintes en een romantische zolderkamer. Een heel sfeervolle zolder waar de slaapkamer als het ware om de hoek is gelegen. De zolder is hier vergroot middels een dakkapel waardoor ruimte is gecreëerd voor zelfs een tweepersoons bed. 


Bijzonder

Bijzonder en voor menigeen in Helmond ook zeer bekend is de blok waarvan dit huis deel uitmaakt. Leuk detail is de vermelding "Binderen"op de gevel van het middelste huis. Bijzonder is ook de locatie aan het begin van de Helmondselaan met aan de voorzijde een klein pleintje, mooi teruggelegen van de doorgaande weg en de prachtige bomen. Bijzonder is het gemak van parkeren voor de deur voor twee auto's zelfs droog onder de carport. Verrassend is verder de rust en vrijheid in de mooi omsloten achtertuin.

De huidige bewoner heeft aan de binnenzijde van het huis de sfeer van de dertiger jaren teruggebracht door het gebruik van hoge plinten en architraven.


Omgeving

Kapel van Binderen

Kapel van Binderen is een klein gebedshuis op het terrein van het voormalig Abdij van Binderen, in de wijk Helmond-Noord.

In 1941 werd de toen nog schapenstal omgebouwd tot een kapel, dit door de stichting Comité Binderen na de wens van Helmondse pastoor en geschiedschrijver A. Frenken, die 10 jaar ervoor onderzoek naar de plek had gedaan. De kapel wordt anno 2005 beheerd door de stichting Onze Lieve Vrouw van Binderen. De kapel is gewijd aan de Onze Lieve Vrouwe. De kapel is overdag vrij toegankelijk.

Verder ligt hier ook de in Helmond fameuze schaatsbaan van boer Kuijpers. Hier kan vaak als eerste in de regio veilig op natuurijs geschaats worden. Compleet met verlichting rond de baan, een friteswagen en warme chocolademelk. Frank Kuijpers is van de jongste generatie van de familie Kuijpers die in vorstwinters al ruim honderd jaar een schaatsbaan inricht op een perceel in Binderen.

Binderen ligt tegen het natuurgebied "De Bundertjes". Een fraai waterwingebied met volop wandel en fietsgelegenheid. U kunt via "De Bundertjes" binnendoor prachtig naar Aarle-Rixtel fietsen. Met wat geluk ziet u reeën en schotse hooglanders.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Extra foto's


Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op