Overzicht Huizen / Caroluslaan 16

Te koop in Helmond, Caroluslaan 16
€ 450.000 k.k.
Slideshow foto's

5707 BM Helmond

Romantisch vormgegeven halfvrijstaande villa met (royale) garage. Een prachtig huis waarin veel authentieke elementen zorgvuldig behouden zijn.

Lopende door de straat wordt je verrast door de grote verscheidenheid in architectuur, de sfeer en uitstraling. Een prachtige plek om te mogen wonen...

Koper dient rekening te houden met moderniseringskosten.

Bouwjaar1926
Woonoppervlakte161 m²
Perceeloppervlakte295 m²
Inhoud464 m³
Bieden vanaf€ 450.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

De indeling en sfeer aan de binnenzijde sluit perfect aan bij de uitstraling van dit karakteristieke herenhuis. De entree met vestibule geeft toegang tot een royale hal van waaruit de verschillende leefruimtes toegangkelijk zijn. Fraai trappenhuis. Keurige toiletruimte met wandcloset en fonteintje.

Overal nog de prachtige originele paneeldeuren, mooie architraven en hoge plinten. Hier zijn echte vakmensen aan het werk geweest. Links de deur naar de woonkamer met openhaard. Een royale herenkamer met erkerraam en een studyhoek aan de zijde van de oprit met hier de fraaie ronde erker. 

Kamer-en-suite deuren met ingebouwde diepe kasten tussen de woonkamer en de eetkamer. 


vervolg indeling begane grond

Een riante eetkamer van circa 20m2. Met het hoge plafond, de parketvloer, ingebouwde kasten en kamer-en-suite deuren heeft deze sfeervolle eetkamer nog alle originele elementen.

Aansluitend een uitbouw (tuinkamer/serre) die in de stijl van het huis is afgewerkt. Hier is gekozen voor een rood genuanceerde vloertegel. Een fijne beschutte ruimte voor het voor-/en najaar met openslaande deuren naar de tuin.

Door de dubbele kamer-en-suitedeuren wordt er een goede scheiding gecreëerd tussen de verschillende leefruimtes. Dit geeft rust in huis.

De keuken grenst aan de eetkamer. Een dichte keuken met eenvoudige keukenopstelling. Vanaf het aanrecht kijk je mooi uit over de achtertuin. Vanuit de keuken toegang tot een royale begaanbare kelder (10m2).


Indeling eerste verdieping

Een chique trappenhuis met lambrisering. De grote raampartij boven de voordeur geeft een mooie lichtinval op de overloop. Op deze verdieping drie slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamer 1: grote slaapkamer aan de voorzijde heeft het mooi gebogen erkerraam.

Slaapkamer 2: grote slaapkamer aan de achterzijde een toegang tot het dakterras en een nis met twee wastafels en bergruimte.

Slaapkamer 3: een leuke kinderslaapkamer aan de rechter achterzijde met een raam in de achtergevel en een kleine dakkapel in het rechtse dakvlak.

De badkamer is gemoderniseerd en van alle comfort voorzien met ligbad, separate douchecabine, wastafel en een wandcloset. Prettig is de dakkapel voor lichtinval en de mogelijkheid voor natuurlijke ventilatie.

(Op de plattegrond staat nog de oude indeling zonder toilet en douche).


Indeling tweede verdieping

De vaste trap is geplaatst tussen de beide grote slaapkamers en brengt u naar de ruime zolderverdieping.

Een volwaardige tweede verdieping met twee ruime slaapkamers, beide met een dakkapel. De slaapkamers zijn voorzien van een wastafel.

De ruimte boven het trappenhuis is beschikbaar als bergzolder, een extra bergruimte op deze tweede verdieping. Velux dakvenster.

Via een vlizotrap vanuit de overloop kun je naar de (3e verdieping) zolderruimte in de hoogste nok van het huis. 

 


Omgeving en tuin

Als je op een zondagmorgen een rondje loopt door de Caroluslaan, Hulsbosstraat en Oranjelaan proef je de bijzondere sfeer die hier hangt. Een fijne plek om te wonen met veel groen en een grote variatie aan architectuur.
Aantrekkelijk wonen met om de hoek de bakker, slager en groenteboer. In de Caroluslaan gaan privacy en gezelligheid goed samen. Misschien en vooral ook omdat je vanaf hier alles op loopafstand hebt zijn deze drie straatjes levendig en is er automatisch meer contact tussen de bewoners.
Dichtbij het Warandepark en het nieuwe Goorlooppark waar je lopend naar toe kunt: dierenweide; spannende riviertjes met stapstenen; speelvelden en een heuse skatebaan op een prachtige locatie aan de rand van het bos.

Vanaf huis wandel je in enkele minuten naar het Steenwegkwartier, het Speelhuis Theater en het Havenplein. Alle voorzieningen zijn op loopafstand.

De royale opzet van de tuin aan de voorzijde geeft het huis extra cachet en biedt veel gemak. 

Hier nooit parkeerproblemen met een eigen brede oprit die stijlvol afgeschermd wordt door een witte houten poort.  Achterin een royale L-vormig bijgebouw (circa 40 m2). Dit bijgebouw is opgedeeld in drie ruimtes: garage met voorin een gemiddelde breedte van 3,00 mtr x 5,90 mtr., een werkruimte van 2,13 x 3,20 mtr. en een berging van 4,33 x 3,20 mtr.

Het huis is voorzien van een traditionele gas cv installatie (Atag 2010) met radiatoren. Keukengeiser. Op de zolder een badgeiser voor de bovenverdieping met warm water aansluiting op alle slaapkamers.

Gehele huis is voorzien van isolatieglas.

Beluchtings units voor ventilatie (een zogenaamde suskast).

Alarminstallatie met doorschakeling naar de meldkamer.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0493-722040
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0493-722040
Dijkstraat 43
5721 AN Asten
Neem contact op