Overzicht Huizen / Steenweg 65
Verkocht
_DSC2233 (1280x850).jpg

Te koop in Helmond, Steenweg 65
€ 280.000 k.k.
Slideshow foto's

5707 CE Helmond

Herenhuis met drie verdiepingen en mogelijkheid voor een heel speciale masterbedroom op zolder.

Wonen in een monument. Steeds meer mensen dromen ervan.

Dit huis maakt deel uit van een fraaie rij herenhuizen gebouwd in 1920 in opdracht van J.A. Carp's-garenfabriek.

In 1998 is het dak gerenoveerd en aan de buitenzijde voorzien van nieuwe dakpannen; kilgoten en dakisolatie. Binnenzijde gelukkig nog grotendeels authentiek met fraaie paneeldeuren en timmerwerk.

WijkCentrum
Bouwjaar1920
Woonoppervlakte155 m²
Perceeloppervlakte220 m²
Inhoud540 m³
Vraagprijs€ 280.000 k.k.
AanvaardingIn overleg

Indeling begane grond

Iedereen in deze wijk herkent direct de markante voorgevel met het enorme pannendak en het eigenwijze driehoekje als dakkapel.

Een sfeervol geheel met een fraaie symmetrie in het ontwerp waarin de linker en rechterzijde elkaars spiegelbeeld zijn. Aan de voorzijde een echte voortuin met lage heg en een uitnodigende entree met twee lage muurtjes en het fraaie witte luifeltje. De authentieke bel met trekstang maakt het plaatje af.

Ruime hal met rode plavuis en fraai trappenhuis. De toiletruimte is gemoderniseerd en voorzien van wandcloset en fonteintje. Doordat de voorgevel verspringt heeft dit huis een klein buitenraampje in de toiletruimte. 

Rechts de woonkamer welke vroeger een kamer-en-suite was. 

Rechtdoor de dichte keuken met eenvoudige keukenopstelling en de achterdeur. 


vervolg indeling begane grond

De vroegere deur naar de goei kamer, in de twintiger jaren vaak de voorkamer van de kamer-en-suite is verwijderd. Hierdoor is de kamer veel praktischer geworden en heb je een fijn ruime zithoek aan de voorzijde van het huis. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht op grote oude bomen en de oude villa's aan de overzijde van de straat.

Een sfeervolle living met ook hier de mooie plavuizenvloer en een gezellige openhaard. Let ook op het originele sierstucwerk aan het plafond. Bij de eethoek openslaande tuindeuren naar het terras met aan beide zijden zijlichten waardoor vanaf de achterzijde een zee van licht de ruimte binnen kan komen.

De keuken is oud maar nog steeds functioneel en netjes. Mooi om te zien hoelang we eigenlijk met veel dingen vooruit kunnen. Verwarming nog met een gasgeiser. Vanuit de keuken toegang tot een grote kelder die doorloopt onder de hal tot aan de voorgevel. Een ideale, koele kelder voor extra provisieruimte.


Indeling eerste verdieping

Hier een ruime overloop met toegang tot drie slaapkamers en de badkamer.

Slaapkamer 1: de ouderslaapkamer (4.30 x 3.80) bevindt zich aan de rechter achterzijde. 

Slaapkamer 2: is de fraai ingerichte slaapkamer rechts voor. In deze sfeervolle kamer zijn twee vaste kasten nog helemaal intact gebleven. Samen met de mooie paneeldeuren en architraven zie je hier een fraai stukje vakwerk uit die tijd.

Slaapkamer3: slaapkamer linker achterzijde. De kleinste kamer van de drie met ook hier weer een vaste kast.


Indeling tweede verdieping

Via een vaste trap kom je op de enorme zolder.

Hier proef je nog de sfeer van vroeger. Doordat de kap nog vrijwel helemaal open is tot in de nok, springt de bijzondere houten dakconstructie direct in het oog. 

Prettig is het feit dat het hele dak vanaf de buitenzijde is nageïsoleerd met een RC waarde van 2.5. Hierdoor kan de houten onderzijde mooi in het zicht worden gelaten en kun je de oude sfeer behouden.

Momenteel is op de hele zolder slechts een slaapkamer gecreëerd. Meerdere slaapkamers is hier mogelijk maar ook een heuse masterbedroom behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Google eens naar "Velux dakvenster"om ideëen op te doen.

Elk huis is weer anders gedetailleerd. Eerder werd al de verspringing in de gevel genoemd; het extra raampje bij het toilet en verder heeft dit huis onder het dak aan de achterzijde een prachtig gedetailleerde dakoverstek.


Omgeving en tuin

*Gezellige stadstuin met sierbestrating, ommuurd terras bij de schuifpui en goede situering op de zon. 
*Sfeervolle vrijstaande stenen tuinberging gedekt met pannen achterin de tuin.                                                    * Vrij uitzicht, zowel voor als achter. Vrije achterom.                                                                                      *Gas cv combiketel 2009. Gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing.                                                            *Dit is echt wonen op loopafstand van het centrum: ideaal voor winkelen, theaterbezoek of even een terrasje pakken.                                                                                                                                                *Kopers die richting Eindhoven werken zijn snel de stad uit via de Europaweg. Het NS station is met 10 a 15 min lopen bereikbaar.


Verder is de Oranjebuurt in Helmond een begrip voor sfeer en gezelligheid. Een heerlijke woonomgeving met de echte bakker en kruidenier in de straat. Vanaf hier "De Steenweg" heb je de mooiste entree tot het centrum. Midden in het leven maar toch een verrassend rustige straat met vooral ook wandelaars en fietsers onderweg naar het gezellige stadshart van Helmond. Achter in de tuin een oase van rust en veel groen en zelfs zicht op de 'oude kerkkoepel' van het nieuwe Speelhuis. En dat maakt wonen in deze buurt bijzonder ! 

Gemeentelijk monument.

Een monument is " en zaak die van algemeen belang wordt geacht vanwege zijn schoonheid, betekenis voor de wetenschap of cultuurhistorische waarde en daarom bescherming verdient". In de meeste gevallen zijn monumenten bouwwerken, zoals bijvoorbeeld kastelen, kerken, woonhuizen, fabrieken en molens, maar ook andere zaken zoals bijvoorbeeld parken, (delen van) begraafplaatsen, archeologische terreinen en vervoermiddelen kunnen op een monumentenlijst staan.

Gemeentelijke monumenten hebben een waarde voor de geschiedenis van de stad. Deze worden aangewezen door het college van burgemeester en wethouders.

Helmond kent circa 200 gemeentelijke monumenten die worden beschermd vanwege hun cultuurhistorische waarde.

Monumenten zijn panden die je tijdelijk mag bewonen, waarbij je deel mag uitmaken van een lange historie, om ze -al dan niet met liefde gerestaureerd- over te dragen aan de volgende generatie.

Grijp uw kans...een authentiek huis verveelt nooit, als je er oog voor hebt blijf je genieten van de mooie details zoals je die nu nog maar zelden in een woning ziet.


Kijk op onze internet pagina voor ons gehele aanbod: vanhoutsmakelaardij.nl

U kunt ons als volgt bereiken:
telefoon: 0492-526082
e-mail: info@vanhoutsmakelaardij.nl

Deze brochure is met zorg samengesteld maar dient slechts om een beeld te schetsen van het aangeboden object. Mocht blijken dat de omschrijving en/of tekeningen niet geheel in overeenstemming zijn met de werkelijkheid, dan kunnen daaraan geen rechten ontleend worden. deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van tussentijdse verkoop. Verkoper behoudt zich het recht voor te veranderen van verkoopmethodiek.

Mocht uw interesse gewekt zijn, dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak met van Houts makelaardij.

De aanbieding in deze brochure en de vermelde prijs zijn slechts een startpunt voor de onderhandeling. Er is pas sprake van een rechtsgeldige overeenkomst, indien over alle facetten van de koopovereenkomst overeenstemming is bereikt. Een bankgarantie maakt altijd deel uit van de koopovereenkomst.

Plattegrond


Ligging

Contact info

Bel: 0492 52 60 82
Mauritslaan 6
5707 CN Helmond
Neem contact op